Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:26:43

Έληξε σήμερα η νέα προθεσμία και το μπάχαλο-αποτυχία του ΥΠΟΙΚ για τον νέο ΕΝΦΙΑ. Πάνω από ένα χρόνο συνεχίζεται αυτή κατάσταση στο υπουργείο του κ. Ε. Τσακαλώτου. Κύριο

Αναγκαστικά, παράταση για τις αντικειμενικές ακινήτων ζητούν οι 250 εκτιμητές, που κατηγορούνται για καθυστερήσεις και προχειρότητα, ότι λχ. βγάζουν τιμές σε περιοχές στο γόνατο ή από...μικρές αγγελίες.

Ένα χρόνο, με πολλές παλινωδίες, κρατάει αυτή η δυσάρεστη ανικανότητα του υπουργείου Οικονομικών , με μόνιμο προϊστάμενο τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο για την προετοιμασία του νέου ΕΝΦΙΑ. Διαδικασία που δεν φαίνεται να τελειώσει μέχρι τον Μάιο. Παράταση ολίγων εβδομάδων,στην προθεσμία υποβολής των εισηγήσεων των εκτιμητών ακινήτων για τις νέες τιμές ζώνης προσανατολίζεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία λήγει σήμερα Πέμπτη και οι ολίγοι 250 (κακοπληρωμένοι εξωτερικοί συνεργάτες και όσοι τελικά αποδέχθηκαν να συνεργασθούν) εκτιμητές ακινήτων έχουν ήδη ζητήσει να παραταθεί προκειμένου ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους. Εάν και όπως σοβαρά μπορέσουν να το κάνουν αυτό..
Αναγκαστικά, παράταση για τις αντικειμενικές ακινήτων ζητούν οι 250 εκτιμητές, που κατηγορούνται για καθυστερήσεις και προχειρότητα, ότι λχ. βγάζουν τιμές σε περιοχές στο γόνατο ή από...μικρές αγγελίες.

Σημειώνεται ότι 250 εκτιμητές ακινήτων έχουν αναλάβει να εισηγηθούν στο υπουργείο Οικονομικών τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων που θα ισχύσουν σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την υποβολή των εισηγήσεων τους και αφού εξετασθούν από δευτεροβάθμια επιτροπή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα λάβει τις αποφάσεις της για τις νέες τιμές ζώνης. Και τότε θα προκύψουν πολλές εκπλήξεις, λένε διάφοροι γνώστες της κατάστασης αυτής και με βάση τα διάφορα δημοσιεύματα σχετικά για τον νέο ΕΝΦΙΑ, που υποτίθεται θα καταργούσε από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline