Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:59:24

Τα δάνεια των κομμάτων

Αν οι τραπεζίτες ή οι επιχειρηματίες-«ολιγάρχες» προσφέρουν προνομιακό πεδίο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ο δανεισμός των κομμάτων αποτελεί βαλτώδες έδαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα δάνεια της ΝΔ, τα περισσότερα εκ των οποίων συνήφθησαν την περίοδο Καραμανλή.

Ο Κώστας Καραμανλής ανήκει στους πολιτικούς που ο κ. Τσίπρας απέφευγε να αγγίζει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ενώ έχει προωθήσει δύο καθαρόαιμα «καραμανλικά» στελέχη, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σε σημαντικά αξιώματα. Τι θα γίνει αν τραπεζικά και κομματικά στελέχη πιεστούν υπό το βάρος του κατηγορητηρίου, για απιστία και για ηθική αυτουργία σε απιστία αντιστοίχως, και υποδείξουν πολιτικά πρόσωπα ως εντολείς; Ετσι όπως χειρίζονται οι δικοί του την υπόθεση αυτή, αντί ο κ. Τσίπρας να πλήξει τον Αντώνη Σαμαρά, θα στραφεί εναντίον ενός πολιτικού που ακόμη και η φημολογία ότι είναι σύμμαχός του τον βοηθάει. Είναι έτοιμος ο Πρωθυπουργός να κάψει όλες τις γέφυρες πίσω του; «Οσο δεν εγκαταλείπει την ιδέα ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι, έστω στο και πέντε, και να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλα είναι πιθανά» σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια για τη δημιουργία κόμματος στα δεξιά της ΝΔ, την οποία πριμοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην Πειραιώς δεν καταγράφεται μέχρι στιγμής μεγάλη ανησυχία, παρότι υπάρχει κινητικότητα στον χώρο αυτόν, επειδή δεν βλέπουν το πρόσωπο που θα ενώσει τις σκόρπιες δυνάμεις. Αν όμως σχηματιστεί αυτό το κόμμα, θα κόψει ποσοστό από τη ΝΔ, που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πόσο κρίσιμο θα είναι, και θα εμποδίσει την επάνοδο των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη γαλάζια παράταξη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline