Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:18:27

Αιματοβαμμένο πλεόνασμα «μαμούθ», εξαιτίας αφαίμαξης μισθών και συντάξεων, ενταφιασμό του κοινωνικού Κράτους, χαμοζωή της οικονομίας και της αγοράς. Κύριο

Υπερφορολόγηση απάνθρωπη σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις. Καθυστέρηση συντάξεων και υποχρεώσεων του Κράτους. Μεγάλες στερήσεις, ανεργία αι μαύρη εργασία με μαύρη αμοιβή Συρρίκνωση σε κοινωνικές ανάγκες, με πρώτα τα νοσοκομεία και μεγάλη περικοπή δαπανών εξέθρεψαν πλεόνασμα «γίγας» το 2017 την ίδια στιγμή που ο ρυθμός ανάπτυξης παρέμενε καθηλωμένος σε επίπεδα κατώτερα του αναμενόμενου.

Το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 ξεπέρασε τα 7 δισ. ευρώ έναντι στόχου 3,1 δισ. ευρώ αφαιρώντας ουσιαστικά από την οικονομία 4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο του 1,75% φτάνοντας το 4% (χωρίς να περιλαμβάνεται το μέρισμα) με το χρέος (σε απόλυτους αριθμούς) να κινείται επίσης ανοδικά συγκριτικά με το 2016.

Το χρέος ανέρχεται το 2017 στα 317,4 δισ. ευρώ δηλαδή φτάνει το 178,6% και ενώ το 2016 έφτανε τα 315 δις. ευρώ. Ουσιαστικά σε απόλυτους αριθμούς το χρέος της χώρας έχει αυξηθεί κατά 2,4 δις ευρώ περίπου αλλά είναι η ανάπτυξη του 1,4% που μειώνει την ποσόστωση στο ΑΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το υψηλότερο πλεόνασμα προέρχεται κυρίως από τα αυξημένα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές, τα υψηλότερα έσοδα από τη φορολογία αλλά και το «ψαλίδι» στις δαπάνες που ξεπέρασε τον στόχο.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline