Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  23:52:20

Με 400 πρώτα εκατ. ευρώ η αναβάθμιση των F-16

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των F - 16 σε VIPER ενέκρινε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ, όπως ανακοίνωσε, η γραμματεία Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος μέσω tweet.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου η αμερικανική πλευρά δέχτηκε κατ' αρχή τις χαμηλότερες πληρωμές που είχε προτείνει η Ελλάδα για την περίοδο 2019-2021. Η αρχική πρόταση των ανερικανών ήταν 800 εκατ. δολάρια για τη συγκεκριμένη περίοδο και τελικά δέχτηκαν τα περίπου 150 εκατ. δολάρια τον χρόνο για τα τρία αυτά χρόνια, δηλαδή περίπου 450 εκατ. δολάρια. Μετά την αρχική συμφωνία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις για τις λεπτομέρειες αυτής.

H ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει: «Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F - 16. Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών».

Ο υπουργός Αμυνας αναφέρει στο tweet του:

«Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F - 16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μιά μεγάλη ημέρα για την ΠΑ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline