Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεξάρτητο έλεγχο στην Folli Follie ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς -

Ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της Folli Follie ΑΒΕΕ (FFG), για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά τις εξελίξεις στην εταιρεία.

Την ίδια ώρα οι μετοχές της Folli Follie στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του ΧΑ σήμερα Δευτέρα δέχτηκαν πρόσθετες μεγάλες πιέσεις μετά και την κατά 29,9% πτώση τους την Παρασκευή. Ειδικότερα «κλείδωσαν» στο -29,98% στα επίπεδα των 7,52 ευρώ από 15,70 ευρώ στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Η χρηματιστηριακή αξία που χάθηκε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα αγγίζει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Αν και το managment της ελληνικής επιχείρησης προέβη σε διαψεύσεις και παροχή στοιχείων τα οποία εκτιμά πως επιβεβαιώνουν τις θέσεις του, η νευρικότητα παραμένει στην αγορά ειδικά καθώς η QCM επανήλθε με δική της απάντηση στην οποία επιμένει στους ισχυρισμούς της.

Ειδικότερα μετά την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management για την εισηγμένη -στην οποία αμφισβητούνται το εύρος του δικτύου και η αξιοπιστία των οικονομικών καταστάσεων- ανακοίνωσε ότι:

1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος. Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα δε αποτελέσματά του, θα υπάρξει ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό.
2. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.
3. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.
4. Όπως κατά πάγια πρακτική πράττει σε περιπτώσεις σημαντικής διακύμανσης κινητών αξιών εκδοτών, έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών της μετοχής της FFG, περιλαμβανομένων και των ανοιχτών πωλήσεων επ' αυτής, από την Παρασκευή 4/5/2018.
Αργά το απόγευμα της Κυριακής ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δεσμεύτηκε πως θα ενημερωθούν πλήρως οι εποπτικές αρχές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και θα τεθούν υπόψη τους όλα τα στοιχεία που διαψεύδουν το περιεχόμενο της επίμαχης έκθεσης, καθώς και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί, θα ακολουθήσει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και θα τεθεί στην διάθεση όλων αναλυτική λίστα των σημείων πώλησης (POS) του brand Folli Follie, από την οποία προκύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί που έγιναν σημαία στην επίμαχη έκθεση της Παρασκευής και από τη Δευτέρα το πρωί θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

Πολυμέσα