Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:32:42

Λογαριασμός Τραπέζης για ενίσχυση τρομοκρατών-βομβιστών. Χορηγοί ποινικούς, του εγκλήματος και των ναρκωτικών. Τόπος όσμωσης τις φυλακές Κορυδαλλού. Κύριο

Πρόκειται για μία υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται μετά τη σύλληψη την 28η Οκτωβρίου του αναρχικού Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είναι ο κατηγορούμενος για την αποστολή του δέματος - βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και όχι μόνο..

Δεκατέσσερις συλλήψεις για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, με την ΕΛΑΣ να διαρρέει διάφορες πληροφορίες , που πρέπει να επαληθευτούν. Όπως λχ. για κάποιους καταθέτες ως απλά όργανα ποινικών καταδίκων, για ανθρώπους των ναρκωτικών και του κοινού εγκλήματος με δοσοληψίες με αναρχικούς έως κοινές δράσεις σε ληστείες και σχέδια δράσης από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Δεκατέσσερα άτομα εκ των οποίων δεκατρείς Ελληνες και ένας Αλβανός, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) χθες το πρωί.
Πρόκειται για έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι συνελήφθησαν στo πλαίσιο εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φέρεται να είναι μέλη του χώρου.
Πρόκειται για μία υπόθεση που ξεκίνησε να ερευνάται μετά τη σύλληψη την 28η Οκτωβρίου του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είναι ο κατηγορούμενος για την αποστολή του δέματος - βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, προέκυψε ότι ο Γιαγτζόγλου χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας είχε ανοίξει λογαριασμό τραπέζης σε υποκατάστημα της Αθήνας. Από την άρση του τραπεζικού απορρήτου διαπιστώθηκε ότι στο λογαριασμό κατέθεταν μικρά χρηματικά ποσά 14 διαφορετικά άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος του ανακριτή.

Το πλαστό δελτίο ταυτότητας του Γιαγτζόγλου

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό «ΑΙ-215438», με ημερομηνία έκδοσης «20/06/2011» και στοιχεία κατόχου «Παναγιωτόπουλος Χρήστος», όνομα πατρός «Νικόλαος», όνομα μητρός «Μαρία», ημερομηνία γέννησης 18/02/1990, τόπο γέννησης «Αμαρούσιο Αττικής» και εκδούσα αρχή «ΤΑ Νέας Ιωνίας».

Η έρευνα στην κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού του Κ. Γιαγτζόγλου αφορά στο διάστημα που προηγήθηκε της σύλληψής του.
Κάποιοι από τους συλληφθέντες δεν έχουν ποτέ απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές ενώ κάποιοι άλλοι έχουν κατηγορηθεί για υποθέσεις που δεν σχετίζονται με τρομοκρατική δράση (κατοχή ναρκωτικών).

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα και αύριο στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν και θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις αναφορικά με το γιατί κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό του Γιαγτζόγλου.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιοι εξ αυτών ενδεχομένως να μην είχαν εικόνα για τις ενέργειες του, ωστόσο άλλοι μπορεί να κατέθεταν χρηματικά ποσά στο πλαίσιο χρηματοδότησης της δράσης του, κάτι που αναμένεται να εξακριβωθεί από την απολογία τους στον ανακριτή.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline