Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σωτήρια στήριξη των Κινέζων εταίρων στο δόλιο πόλεμο από τις ΗΠΑ κατά της σπουδαίας εταιρείας Folli Follie. Κύριο

H Fosun αγόρασε 750.000 μετοχές και φαίνεται να τερματίσθηκε η κρίση εμπιστοσύνης στα Χρηματιστήρια.

Επιμένουν επιθετικά και συκοφαντικά (σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειας Κοτσολιούτσου) να αποκομίσουν με την «αποκαλυπτική τακτική» τους, οφέλη, κέρδη και αμοιβές από την χρεωκοπία της σπουδαίας ελληνικής εταιρείας. Είτε υπηρετώντας χρηματιστηριακά παιχνίδια (για να αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή τις μετοχές) είτε για να εξυπηρετήσουν ανταγωνίστριες εταιρείες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. .Πρωτοφανής, αδίστακτη τακτική ανταγωνισμού. Ετσι, με νέα «επίθεση» στη Folli Follie επανέρχεται το αμερικανικό Fund QCM υποστηρίζοντας πως η λίστα των καταστημάτων της που έδωσε στη δημοσιότητα έχει κενά.

Όμως, την ίδια στιγμή ο κινεζικός όμιλος Fosun έδειξε έμπρακτα τη στήριξή του στην εταιρεία, καθώς αύξησε τη συμμετοχή του αγοράζοντας 750.000 μετοχές. Πρωτοβουλία γνώριμου εταίρου εμπιστοσύνης, που στήριξε την διήμερη χρηματιστηριακή δοκιμασία της πολυεθνικής και τόσο επιτυχημένης εταιρείας μέσα σε 35 χρόνια από την ίδρυσή της.

Η νέα επίθεση της Quintessential Capital Management

Στην ανάλυσή του, το Quintessential Capital Management, καταγγέλλει πως η λίστα δεν περιέχει ούτε «τις πιο βασικές πληροφορίες» για το κάθε σημείο πώλησης της Folli Follie, όπως το όνομά του, τη χώρα όπου βρίσκεται, τον τύπο του μαγαζιού, τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας, το εμβαδόν του και τον όγκο πωλήσεων που του αναλογεί.

Σημειώνει πως η λίστα της Folli Follie έχει δημιουργηθεί με τέτοιον τρόπο, «που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να επαληθευτεί κάθε σημαντική πληροφορία».
Συμπληρώνει ότι είναι σε μορφή pdf και όχι σε spreadsheet, ότι το pdf file «έχει προφανώς αλλοιωθεί με σκοπό να περιορίσει την ικανότητα αντιγραφής ή επικόλλησης των πληροφοριών που περιλαμβάνονται» και όπως σημειώνει, «η γραμματοσειρά είναι μικρή.»

Το QCM στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό των σημείων πώλησης για τα οποία δεν υπάρχουν πληροφορίες. «Θα περίμενε κανείς ότι μια εταιρεία που προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της από κατηγορίες σχετικά με την αύξηση του αριθμού των σημείων πώλησής της, να είναι όσο το δυνατό πιο συγκεκριμένη. Αντί αυτού, διαπιστώνουμε ότι στις ακόλουθες κατηγορίες η FF έχει συμπεριλάβει ένα μεγάλο αριθμό σημείων πώλησης χωρίς να δίνει καμία ένδειξη για το που αυτά βρίσκονται».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η Folli Follie έθεσε στη διάθεση του επενδυτικού κοινού αναλυτική λίστα όλων των σημείων πώλησης (POS) του Brand Folli Follie.

Ο κινεζικός όμιλος Fosun στηρίζει την εταιρεία

Σε αγορές μετοχών της Folli Follie προχώρησε η Fosun εν μέσω της κόντρας της ελληνικής επιχείρησης με το QCM και της βουτιάς της μετοχής. Ο κινεζικός όμιλος αύξησε τη συμμετοχή του αγοράζοντας 750.000 μετοχές, όπως γνωστοποιεί η Folli Follie στο χρηματιστήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Εταιρεία υπό την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική, Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «FF GROUP» (εφεξής η «Εταιρεία») έχοντας λάβει σχετική γνωστοποίηση σύμφωνα με το Νόμο 3556/2007 από την Fosun International Limited στις 09.05.2018, δια της παρούσης ανακοινώνει ότι ενημερώθηκε από τη Fosun International Limited, ότι η τελευταία αύξησε την συνολική της συμμετοχή στην Εταιρεία μας δια της απευθείας αγοράς 750.000 μετοχών που αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,120% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μας.

Συνεπεία της ανωτέρω συναλλαγής το συνολικό ποσοστό της Fosun International Limited (έμμεσα και άμεσα) στην Εταιρεία από 13,886% αυξήθηκε σε 15,007%.
Η Fosun International Limited είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χόνγκ Κόνγκ, ελεγχόμενη από τον βασικό μέτοχό της, τη Fosun Holdings Limited, η οποία συνιστά μια 100% θυγατρική της Fosun International Holdings Ltd.
Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί ρυθμιζόμενη πληροφορία και δημοσιοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ελληνικού νόμου 3556/2007.

 

Πολυμέσα