Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:49:33

Κακές προβλέψεις ότι θα έλθουν νέες αυξήσεις στα καύσιμα. Με μεγάλη ταχύτητα οι αυξήσεις στην Ελλάδα, σχεδόν καθημερινές και ασύδοτες. Κύριο

Πάνω από 8ι-82 δολ. και σύντομα το αργό. –Πάνω από 2 ευρώ στα νησιά λόγω και αύξησης του ΦΠΑ από την Κυβέρνηση. Κανένας αποτελεσματικός έλεγχος των τιμών βενζίνης και πετρελαίου από το Κράτος, παρά τα φαινόμενα ασυδοσίας.

Κακές προβλέψεις ότι θα έλθουν νέες αυξήσεις στα καύσιμα από τιε διεθνείς τιμές, που πάντως δεν δικαιολογούν τέτοιες εκτινάξεις των καυσίμων στην Ελλάδα. Ούτε 10% η αύξηση κατά τους τελευταίους μήνες στο αργό πετρέλαιο. Με μεγάλη ταχύτητα οι αυξήσεις στην Ελλάδα, σχεδόν καθημερινές και ασύδοτες και με πολύ υψηλότερα ποσοστά αύξησης σε όλη την αλυσίδα από τα διυλιστήρια, τη διανομή, την υψηλή φορολογία του Κράτους και τις πωλήσεις τα πρατήρια.–Πάνω από 2 ευρώ στα νησιά λόγω και αύξησης του ΦΠΑ από την Κυβέρνηση. Κανένας αποτελεσματικός έλεγχος των τιμών βενζίνης και πετρελαίου από το Κράτος, παρά τα φαινόμενα ασυδοσίας.

Εσπασε το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη με τη Σίκινο, την Αμοργό αλλά και τη Σάμο να καταγράφουν τις υψηλότερες τιμές.
Ειδικότερα σε πρατήριο στη Σίκινο χθες Δευτέρα δηλώθηκε τιμή πώλησης της αμόλυβδης στα 2,045 ευρώ το λίτρα. Σε πρατήρια στην Αμοργό η τιμή της αμόλυβδης από τα δύο πρατήρια που έχουν δηλώσει τιμές στο Παρταηρήτηριο Υγρών Καυσίμων πωλείται από 1,98 έως 2 ευρώ το λίτρο. Την ίδια ώρα στο 1,960 ευρώ το λίτρο φτάνει στη Σάμο, όπου παραδοσιακά διατηρεί ψηλά τις τιμές.

Στα Δωδεκάνησα οι τιμές των καυσίμων όπως δηλώθηκαν χθες φτάνουν έως 1,9 ευρώ το λίτρο, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στην Κάλυμνο, στην Αστυπάλαια και στην Κάρπαθο.

Στον νομό Ευρυτανίας οι τιμές φτάνουν στο 1,819 ευρώ ανά λίτρο.

Στον αντίποδα κοντά στις μέσες τιμές πωλούνται τα καύσιμα στην Κρήτη, όπου στο νομό Ηρακλείου οι τιμές της αμόλυβδης αρχίζουν από 1,579 ευρώ έως 1,795 ευρώ ανά λίτρο. Στο νομό Ρεθύμνου η υψηλότερη τιμή που καταγράφεται είναι 1,798 ευρώ το λίτρο ενώ στο ίδιο επίπεδο καταγράφεται και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική. Στη Φλώρινα η ανώτερη τιμή φτάνει στο 1,708 ευρώ ανά λίτρο.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά ανέρχεται σε 1,634 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνηση στα 1,407 ευρώ το λίτρο. Ακριβώς έναν χρόνο πριν η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,502 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης 1,255 ευρώ το λίτρο.

amolyvdh9

Η μέση τιμή των καυσίμων πανελλαδικά στις 21 Μαίου

Την ίδια ώρα οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για ενδεχόμενη συνέχιση της μείωσης παραγωγής αργού πετρελαίου στην Βενεζουέλα, ενώ οι ΗΠΑ σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στο Ιράν.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφηκαν στα 79,39 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 17 σεντς ή 0,2%. Οι προβλέψεις των ειδικών είναι ότι σύντομα θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 80-81 δολάρια , με αλυσιδωτές συνέπειες σε όλο το φάσμα της οικονομίας-από τις μεταφορές και το κόστος της ενέργειας έως τη βιομηχανία πλαστικών.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 23 σεντς ή 0,3% στα 72,47 δολάρια το βαρέλι.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline