Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:12:31

Αυξήσεις μισθών μετά το καλοκαίρι υποσχέθηκε ο Τσίπρας

Αυξήσεις μισθών μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, το καλοκαίρι, υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, όπου διεξάγεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης για την «επόμενη μέρα».


«Για εμάς δεν υπάρχει ουσιαστική ανάπτυξη χωρίς αύξηση των μισθών», είπε ο πρωθυπουργός, χωρίς πάντως να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά τονίζοντας πως η αρχή θα γίνει από τον κατώτατο μισθό.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως το σχέδιο του ήταν «βάστα ΔΝΤ και βάστα Σόιμπλε» και τον κατηγόρησε πως μετέτρεψε μια ιστορική παράταξη σε κόμμα διαμαρτυρίας.

Τον λόγο μετά τον κ. Τσίπρα πήρε η Φώφη Γεννηματά, καθώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή διεξάγεται μετά από αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε εν νέου εκλογές, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «επικίνδυνη». Παράλληλα, απάντησε στον κ. Τσίπρα για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λέγοντας «θα έπρεπε να είχαν επανέλθει από το 2016, εσείς το παρατείνατε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline