Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  18:07:58

Οι Ελληνες είναι οι πιο χρεωμένοι στην Ευρώπη

Οι πιο χρεωμένοι μεταξύ των Ευρωπαίων είναι οι Ελληνες με σχεδόν τους μισούς να πληρώνουν με καθυστέρηση, στεγαστικά δάνεια, ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ ή άλλες υποχρεώσεις, όπως δόσεις για αγορές.


Eρευνα της Eurostat που δημοσιεύτηκε σήμερα καταδεικνύει ότι στην Ελλάδα, το 2016, το 47,9%, σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού είχε σε καθυστέρηση υποχρέωσεις αυτού του τύπου και μάλιστα με μεγάλη απόσταση από τις επόμενες χώρες, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.

Στη δεύτερη θέση είναι η Βουλγαρία με σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού να πληρώνει καθυστερημένα τις υποχρεώσεις του, στην τρίτη θέση η Κύπρος με το 26,6% των πολιτών να δηλώνουν ότι καθυστερούν την αποπληρωμή δανείων, ενοικίων και λογαριασμών και πολύ κοντά βρίσκεται η Κροατία με ποσοστό 26,4%.
Ενας στους δέκα στην ΕΕ χρωστάει

Το 2016, το 10,4% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ήταν σε καθυστέρηση με την υποθήκη, το μίσθωμα ή άλλες υποχρεώσεις, όπως λογαριασμοί κοινής ωφέλειας ή πληρωμές αγοράς δόσεων, οι οποίες συνήθως πληρώνονται ως μηνιαίες δόσεις. Με άλλα λόγια, ένας στους δέκα ανθρώπους στην ΕΕ διέθετε τέτοιου είδους οφειλές και καθυστερήσεις πληρωμών το 2016.

Όταν επικεντρώνεται στις καθυστερούμενες οφειλές για πληρωμές υποθηκών ή ενοικίων, το ποσοστό ανερχόταν σε 3,5% στην ΕΕ. Οι άνθρωποι που ζουν σε νοικοκυριά με συντηρούμενα τέκνα (4,8%) είχαν διπλάσια πιθανότητα να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση όπως και τα παιδιά χωρίς εξαρτώμενα παιδιά (2,3%).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline