Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:36:00

Ο Στουρνάρας επιμένει στην προληπτική γραμμή στήριξης

Την ώρα που οι αγορές «βράζουν» εν αναμονή του νέου επεισοδίου στην ιταλική κρίση και πληθαίνουν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ειδικό καθεστώς προστασίας προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων, ο Διοικητής της ΤτΕ με νέα του Έκθεση υπεραμύνεται της ανάγκης προληπτικής πιστωτικής γραμμής.


«Το καθεστώς εποπτείας στη μετά το πρόγραμμα εποχή είναι μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι η επιστροφή σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης μέσω της απρόσκοπτης χρηματοδότησης από το χρηματοπιστωτικό σύστημα αποτελεί ση μαντική πρόκληση», σημειώνει ο Γ. Στουρνάρας στην έκθεση για το Χρηματοπιστωτικό σύστημα και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι εννοεί, τονίζει: «υπό το πρίσμα αυτό η ύπαρξη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής σαν δικλείδα ασφαλείας θα μπορούσε να λειτουργήσει επικουρικά σε αυτή την προσπάθεια, εξασφαλίζοντας πρόσβαση, εάν χρειαστεί, σε φθηνά κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), την 'παρέκκλιση' (waiver), καθώς και τη συμμετοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στην κανονική περίοδο, αλλά κυρίως στην περίοδο επανεπένδυσης».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline