Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:46:32

Η Υπουργός Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου κρύβεται διαρκώς και κρύβει τα εγκλήματα του νόμου Κατρούγκαλου προς τους συνταξιούχους. Βάζει μπροστά τον αντιπαθή υφυπουργό της Πετρόπουλο. Κύριο

Πετρόπουλος: «Με τα εκκαθαριστικά του Δεκεμβρίου θα ενημερωθούν οι συνταξιούχοι για τις μειώσεις...».

Λόγια και διαβεβαιωσεις με αναξιοπιστία από την εποχή Γ.Κατρούγκαλου και των αντάξιων-σε απόκρυψη και παραπλάνηση- συνεχιστών του στο υπουργείο Εργασίας Αχτσιόγλου- Πετρόπουλου.«Εκείνο που επιδιώκουμε να πετύχουμε είναι να απαλύνουμε διαφορές που μπορεί να προκύπτουν σε ορισμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σχετικά με την αποστολή των εκκαθαριστικών με τον επανυπολογισμό των συντάξεων με την προσωπική διαφορά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9" είπε: «Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει και γι' αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μία οριστικοποίηση του επιπέδου των συντάξεων, πλην εκείνων των περιπτώσεων όπου δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση», πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος κα διευκρίνισε:

«Εκείνο που αποδεικνύεται είναι ότι ένα μεγάλο μέρος -σχεδόν οι μισές συντάξεις- δεν έχουν καμία μείωση και έχουμε και το 20% αυτών που έχουν αυξήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις μικρές σε άλλες μεγάλες, κυρίως οι μικρές συντάξεις έχουν μία ενίσχυση. Στο υπόλοιπο μισό των συντάξεων οι μειώσεις δεν είναι ένα οριζόντιο ποσοστό. Μπορεί να είναι από ελάχιστη και είναι και μειώσεις οι οποίες είναι μεγαλύτερες.

Ενημέρωση για τις μειώσεις με τα εκκαθαριστικά του Δεκεμβρίου

Έχουμε απαντήσει ότι ο τρόπος που θα δούμε να προσδιορίζονται αυτές οι συντάξεις θα τεθεί στο επόμενο διάστημα, γιατί δεν είναι κάτι που χρειάζεται να επισπεύσουμε και να πούμε, ότι θα υπάρχει κάποιο ποσοστό, όπως πολλοί λένε».
«Έχει σημασία», εξήγησε ο υφυπουργός, «να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να καταφέρουμε στο διάστημα που απομένει, διότι τα εκκαθαριστικά των συντάξεων τα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι τον μήνα για τον οποίο λαμβάνουν και τη σύνταξη, επομένως τον Δεκέμβριο θα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε τα εκκαθαριστικά» και «αν καταλήξουμε νωρίτερα από τον Δεκέμβριο στον τρόπο που θα προσδιορίζουμε για τις συντάξεις αυτές θα το ανακοινώσουμε και νωρίτερα».

Το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ μπορεί να επιτρέψει να επανεξετάσουμε το θέμα των μειώσεων

Σε ό,τι αφορά τον ΕΦΚΑ, ο κ. Πετρόπουλος διατύπωσε την εκτίμηση ότι είναι «πολύ πιθανό να έχουμε πάνω από ένα δισ. ευρώ πλεόνασμα μέσα στο 2018», κάτι που όπως πρόσθεσε, ενδεχομένως να επιτρέψει την επανεξέταση των ψηφισμένων μέτρων για τις μειώσεις στις συντάξεις.
«Εμείς επιδιώκουμε να μην επέλθει αυτό, διότι τη σχετική διάταξη την ψηφίσαμε με σοβαρές αντιρρήσεις και επιφυλάξεις προς τους δανειστές, διότι επεβλήθη με την εσφαλμένη πρόβλεψη του ΔΝΤ ότι δεν θα έχουμε τα πλεονάσματα, τα οποία εμείς υπολογίζουμε ότι θα έχουμε. Είχαμε πολύ μεγαλύτερα πλεονάσματα εντέλει, έκανε λάθος το ΔΝΤ και οι δανειστές.

Έθεσαν μία προϋπόθεση εσφαλμένη, την οποία έλαβαν υπόψη για να απαιτήσουν αυτή την περικοπή. Δεν συνετελέσθη η πρόβλεψή τους, δεν επιβεβαιώθηκε, έχουμε το δικαιώματα να αλλάξουμε αυτού τους είδους τις δεσμεύσεις, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη ότι έχουμε και άλλου είδους ανάγκες ως χώρα, σε σχολεία, στην υγεία, στη μείωση της φορολογίας, στην ανάπτυξη των δημοσίων έργων υποδομών, όλα πρέπει να τα πάρουμε υπόψη, αλλά μην ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο του 2019 αρχίζει και η υλοποίηση των αντίμετρων», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τον ρυθμό έκδοσης νέων συντάξεων διευκρίνισε: «Οι καθυστερήσεις μειώνονται μέσα στο τρίμηνο το 90% των συντάξεων του 2017 έχει αποδοθεί και αυτή είναι η προθεσμία που έχει οριστεί από τον νόμο με το νέο σύστημα πάμε σε έναν νέο ταχύτερο τρόπο απονομής των συντάξεων [...] Έχουμε πετύχει να κατεβάσουμε στις 93.000 όλες μαζί τις συντάξεις που υπολείπονταν από 163.000 που ήταν τον Γενάρη του 2015».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline