Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:35:13

Παγωμένος ΦΠΑ (13 αντί 24%) στα πέντε νησιά σε πικρό ποτήρι. Αντάλλαγμα η ...επιστροφή χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα από τη Γερμανία και τα σύνορα Γερμανίας- Αυστρία. Κύριο

Πρόκειται για φορολογικό μέτρο, που επέλεξε να επιβάλει η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου –και όχι οι Θεσμοί κι οι Βρυξέλες-προκειμένου να εξοικονομήσει έσοδα από ΦΠΑ (το μικρό ποσόν) των 15 εκατ. από τα πέντε νησιά της πρώτης γραμμής. Η κ.Μέρκελ φέρεται να μεσολάβησε ώστε αυτή η κατάργηση της αύξησης του ΦΠΑ να μην αντικατασταθεί με την υποχρέωση τη Ελλάδος να βρεί ισόποσα έσοδα από άλλες πληγές.

Όλες οι άλλες μεσογειακές χώρες, Ιταλία , Γαλλία, Πορτογαλία, Μάλτα αρνήθηκαν να εγκαταστήσουν ΗΟΤ- SPOTS ,δέχτηκε με τόση προθυμία ο Ελληνας Πρωθυπουργός, χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες του όλου προβλήματος.

Φθηνή «εθνική εξαγορά» και συναίνεση επιπόλαιη, που ανακουφίζει μεν πολιτικά την Γερμανίδα Καγκελάριο αλλά και που δημιουργεί νέο κοινωνικό πρόβλημα στην χώρα μας. Με...δωράκι την αναστολή ΦΠΑ από 13% στα 24% στα πέντε νησιά υποδοχής του Αιγαίου, αν και το φαινόμενο της παράνομης εισόδου των χιλιάδων μεταναστών(και της αναγκαστικής επιστροφής τους πλέον στην Ελλάδα) θα διευρυνθεί σοβαρά, θα γίνει δραματικό και πάλι όπως στα χρόνια 2014-2016 και θα γίνει εκρηκτικό. Πέρα από τα πέντε νησιά, στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή σήμερα και η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Είπε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.Το συζήτησαν ξανά χτες και σήμερα, είπε, έχει δώσει εντολή σήμερα, η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί αυτή την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά.
«Νομίζω ότι ήταν μια δίκαιη κίνηση που έγινε πράξη και μια εξέλιξη εξαιρετικά καλή» σχολίασε.
Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε για πόσο καιρό θα ισχύσει η αναστολή του ΦΠΑ, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Οσο διαρκεί η μεταναστευτική κρίση και όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, - και απ' ό,τι φαίνεται και τα δύο θα διαρκέσουν πολύ - δεν θα υπάρξει άνοδος στο ΦΠΑ στα νησιά».

Μέρκελ: Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την Ισπανία και τα νησιά του Αιγαίου

Στη δική της συνέντευξη Τύπου, η Ανγκελα Μέρκελ σημείωσε: «Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την Ισπανία και κυρίως την Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου», διευκρινίζοντας πως αυτό θα συμβαίνει μόνον αν οι αιτούντες άσυλο εντοπίζονται στα σύνορα Γερμανίας- Αυστρίας. Η ίδια σημείωσε, ακόμη, ότι η Γερμανία θα αποδεχτεί ,σταδιακά ( και όχι άμεσα όπως άφησε να εννοηθεί ο Αλ. Τσίπρας),και θα ολοκληρώσει τις υποθέσεις οικογενειακής επανένωσης στην Ελλάδα και την Ισπανία, με σκοπό να εγγυηθεί την οικογενειακή ενότητα. Κάπου 2.500 εγκλωβισμένοι για παρόμοιους λόγους στην Ελλάδα, με συγγενείς στη Γερμανία.
Η Α. Μέρκελ είπε ότι μίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στα ελληνικά νησιά και πράγματι αναγνώρισε ότι πρέπει και αξίζουν να λάβουν μεγαλύτερη βοήθεια. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας θα πρέπει να εφαρμοστεί πιο αποτελεσματικά από την ελληνική πλευρά, όσον αφορά στο νομικό κομμάτι της.

Η ΝΔ χαιρετίζει την αναστολή ΦΠΑ στα νησιά

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της χαιρέτισε με την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα, αν και είχε αντιταχθεί με προχθεσινή ανακοίνωση στην επιστροφή των μεταναστών από τη Γερμανία, όπως μεθόδευε στα παρασκήνια και υλοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να ανακουφίσει την Καγκελάριο, εις βάρος της Ελλάδος..

«Σήμερα απεδείχθη περίτρανα πως όταν η κυβέρνηση υιοθετεί τις προτάσεις της Ν.Δ. αντί να την... αντιπολιτεύεται, μπορούν να προκύψουν και θετικά αποτελέσματα για την χώρα» υπογραμμίζει η ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση « χαιρετίζει την αναστολή της αύξησης του Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα» υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι κάτι «που είχε προτείνει τρεις φορές με τροπολογία στη Βουλή και είχε απορρίψει η κυβέρνηση».

Για να καταλήξει η ΝΔ: «Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας αντί να κατασκευάζει εχθρούς ή να αναζητά συνενόχους για το Σκοπιανό, ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε με τον κ. Ζάεφ απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline