Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:36:21

Ακρίβεια τιμών στα όρια της αισχροκέρδειας σε ξενοδοχεία στην Μύκονο και Σαντορίνη Κύριο

Αφήνουν... πίσω την Ιμπιζα και την Σαρδηνία. Οι προκλητικές τους τιμές.

Τη θλιβερή τακτική αυτή, που υπονομεύει μακροπρόθεσμα τον ελληνικό τουρισμό (με δυο βασικούς στόχους μακροπρόθεσμα, όπως οι μεσαίοι τουρίστες και τους περισσότερους μήνες τουρισμού, πριν και μετά το καλοκαίρι), δυστυχώς ακολουθούν σταδιακά και κάποια άλλα ξενοδοχεία νησιών σε Κυκλάδες (Σίφνοες, Πάτμος, Νάξος) στα Ιόνια και την Κρήτη αλλά γενικότερα στις τιμές εστιατορίων, σε καφεμπάρ και παραλιακά σπόρ και υπηρεσίες.

Αυτοκτονούν σιγά-σιγά με την κερδοσκοπική τους μανία και συμπεριφορά, όπως συνέβη σε πολλά άλλοτε ένδοξα-κοσμοπολίτικα θέρετρα, πριν δύο δεκαετίες σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία.

Στα ελληνικά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αυξήσεις σε σχέση με προηγούμενο έτος. Φυσικά οι κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη αφήνουν πίσω τον ανταγωνισμό τους στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία.
Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τιμών για διακοπές τον Μάιο Μύκονος, Σαντορίνη, Ιμπιζα και Σαρδηνία παρουσίασαν αύξηση σε όλες τι κατηγορίες. Υψηλότερες τιμές είχαν οι ελληνικοί προορισμοί και σε σχέση με τους ανταγωνιστές στην κατηγορία 4,3 και 1-2 αστέρων, ενώ στην κατηγορία 5 αστέρων η Σαντορίνη παρουσιάζει την υψηλότερη τιμή σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή των ξενοδοχείων των υπόλοιπων προορισμών.

Ξενοδοχεία 5 αστέρων
• Σαντορίνη 413 ευρώ (έναντι 374 ευρώ τον Μάιο του 2017)
• Ιμπιζα 325 ευρώ (έναντι 292 ευρώ τον Μάιο του 2017)
• Μύκονος 303 ευρώ (έναντι 257 ευρώ τον Μάιο του 2017)
• Σαρδηνία 274 ευρώ.

Στην κατηγορία 4 αστέρων η τιμή κράτησης για Σαντορίνη ανήλθε στα 249 ευρώ από τα 226 ευρώ τον Μάιο του 2017, στην Ιμπιζα στα 159 ευρώ και στη Σαρδηνία στα 142 ευρώ. Στη Μύκονο, τον Μάιο του 2017 η τιμή ανερχόταν στα 130 ευρώ, ενώ τον Μάιο του 2018 ανέρχεται στα 160 ευρώ.
Στην κατηγορία 3 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Σαντορίνη και τη Μύκονο ανήλθε στα 108 ευρώ, στην Ιμπιζα 91 ευρώ και στη Σαρδηνία 79 ευρώ. Στην κατηγορία 1-2 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Μύκονο ήταν 81 ευρώ και για τη Σαντορίνη 86 ευρώ. Στην Ιμπιζα ανήλθε στα 71 ευρώ και στη Σαρδηνία στα 63 ευρώ.

Τη θλιβερή τακτική αυτή, που υπονομεύει μακροπρόθεσμα τον ελληνικό τουρισμό (με δυο βασικούς στόχους μακροπρόθεσμα, όπως οι μεσαίοι τουρίστες και τους περισσότερους μήνες τουρισμού, πριν και μετά το καλοκαίρι), δυστυχώς ακολουθούν σταδιακά και κάποια άλλα ξενοδοχεία νησιών σε Κυκλάδες (Σίφνος, Πάτμος, Νάξος) στα Ιόνια και την Κρήτη αλλά γενικότερα στις τιμές εστιατορίων, σε καφεμπάρ και παραλιακά σπόρ και υπηρεσίες.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline