Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  12:37:00

Πάρτυ φαύλων τροπολογιών μέσα στις πυρκαγιές

Προτού ακόμη φύγει ο καπνός πάνω από τα καμένα της Αττικής και ενώ συνεχίζεται ο τραγικός απολογισμός από τις φονικές πυρκαγιές, με πάνω από 82 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενους, η κυβέρνηση επιλέγει ρουσφετολογικές παροχές. Μάλιστα το κάνει αυτό ενώ είναι σε εξέλιξη τα θερινά τμήματα της Βουλής, με σωρεία τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε μια κύρωση σύμβασης του υπουργείου Υγείας σε εκτέλεση διαθήκης ενός φυσικού προσώπου έχουν κατατεθεί 4 τροπολογίες, μεταξύ των οποίων για τη λειτουργία των φαρμακείων, τη μη υποχρεωτική πώληση ναρκωτικών φαρμάκων από τα φαρμακεία, ρυθμίσεις θεμάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ, της ΕΚΑΠΥ και της Θεσμικής αναδιοργάνωση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αλλά και νομιμοποίηση των δαπανών της Α.Ε «Κέντρο τεκμηρίωσης και κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών» μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ύψους 190.107,98€ για το 2017. Επίσης με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την αξιολόγηση και την εξέλιξη των ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου ΕΣΥ.

Αντίστοιχα, στο νομοσχέδιο για την καταστολή και πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες έχουν κατατεθεί 6 τροπολογίες, που αφορούν το νομικό καθεστώς για τις δωρεές ιδιωτών προς το δημόσιο, ζητήματα από αφορούν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, αλλά και επιπλέον 35 εκ € για την επιχειρησιακή απόδοση των υποβρυχίων ΩΚΕΑΝΟΣ, ΠΙΠΙΝΟΣ και ΜΑΤΡΩΖΟΣ.

Πάντως μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η τροπολογία για του υπουργείου Οικονομικών με την οποία αυξάνεται έως και 80% ο μισθός στελεχών σε συγκεκριμένες ΔΕΚΟ. Ως αιτία η υφυπουργός επικαλέστηκε τη διατύπωση του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο πάντως όπως είπε θα επανέλθει προς ψήφιση στη Βουλή. Ανάμεσα στις διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται επίσης και εκείνη που προβλέπει αυξήσεις στις απολαβές των στελεχών του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ενώ με άλλη διάταξη παρέχεται νομική υπεράσπιση στα στελέχη της Α.Α.Δ.Ε που διώκονται για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Σε άλλη διάταξη, παρέχεται απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης προϊόντων βιομηχανικού καπνού, παράλληλα, ένα κτίριο στις ΓΟΥΡΝΕΣ Ηρακλείου περνά από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο για να αποκρατικοποιηθεί και τέλος αλλάζει το καθεστώς δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων κινητών και ακινήτων που επιβάλλονται στα πλαίσια ελέγχων του ΣΔΟΕ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline