Τρίτη 16 Απριλίου 2024  07:23:54

Γ. Στουρνάρας: Μόνο αν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις θα μας δώσουν ευκαιρία οι αγορές

Μόνο αν τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει οι αγορές «θα μας δώσουν μία ευκαιρία» μετά το τέλος του προγράμματος προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε πως πρέπει να είμαστε πιο φιλόδοξοι στη μείωση των NPLs. Ειδικότερα για την «επόμενη ημέρα» ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως «από τη στιγμή που θα είμαστε μόνοι μας οι αγορές θα ακολουθήσουν μια σκληρή προσέγγιση».

«Θέλουν να δουν πώς θα συμπεριφερθούμε μετά τις 20 Αυγούστου. Θα παρακολουθούν κάθε κίνηση της κυβέρνησης αναφορικά με τις οικονομικές πολιτικές. Αν θεωρήσουν ότι υπαναχωρούμε, θα φύγουν. Αν νιώσουν ότι εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας, θα μας δώσουν μια ευκαιρία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα «η προειδοποίηση του κ. Στουρνάρα αντανακλά ανησυχίες πως οι Έλληνες πολιτικοί θα δεχθούν πιέσεις να αντιστρέψουν αμφιλεγόμενες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, καθώς η χώρα οδεύει προς εκλογές που αναμένεται να διενεργηθούν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019».

Για το θέμα αυτό ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε πως οι ηγέτες της Ελλάδας πρέπει να διασφαλίσουν πως η χώρα δεν θα καταλήξει ποτέ ξανά σε μια τέτοια κατάσταση. «Το ελάχιστο που αναμένεται είναι το πολιτικό σύστημα να έχει μάθει από τα λάθη του και να μην τα επαναλάβει», διευκρίνισε .
Για τα κόκκινα δάνεια σημείωσε πως «χρειάζεται να είμαστε πιο φιλόδοξοι στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι τράπεζες θα πρέπει να επιδιώξουν πιο εντατικά πωλήσεις NPLs και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline