Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:44:55

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΚΚΕ καταγγέλλουν ότι- με ανώνυμη διαρροή- βγήκε από το αρχείο η υπόθεση για τα δάνεια των κομμάτων, έως το 2032, χωρίς το επιλήψιμο δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αφορά σε πολιτικά πρόσωπα. Κύριο

Αφορά το κτίριο του κόμματος στο πολυόφορο κτίριο της Κουμουνδούρου για χρόνια στο όνομα του Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με ανώνυμη ανακοίνωση-διαρροή, αρμόδιοι εισαγγελείς-που κατά το ΚΚΕ αρνούται κάθε ανάμιξη- καλούν τραπεζικά στελέχη και υπεύθυνους οικονομικών κομμάτων -Για δάνεια ως το 2012.

Σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται δεκάδες τραπεζικά στελέχη αλλά και πρώην οικονομικοί διευθυντές κομμάτων για τα δάνεια που χορηγούνταν στα κόμματα μέχρι το 2012.

Η είδηση χωρίς συγκεκριμένη πηγή προέλευσης, δόθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κλητεύσεις των Εισαγγελέων αφορούν συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ που χρίζουν ελέγχου καθώς δημιουργούν ενδείξεις επισφάλειας.

Οι ελεγχόμενες από τους Εισαγγελείς δανειοδοτήσεις αφορούν δανειακές συμβάσεις από το 2000 μέχρι και το τέλος του 2011 μεταξύ των κομμάτων και των ελεγχόμενων τραπεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των Εισαγγελέων στα δύο μεγάλα κόμματα αποδίδονται δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από τις οποίες ωστόσο θα εξειδικευθούν οι θεωρούμενες ως επισφαλείς και τα αντίστοιχα ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν αρχίσει να αποστέλλουν κλήσεις στους "υπόπτους" προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας (τα τραπεζικά στελέχη) ενώ τα στελέχη των κομμάτων καλούνται να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυριότερος όγκος των υπόπτων καλείται από την Αγροτική Τράπεζα και δευτερευόντως από την Εθνική τράπεζα, με το σύνολο των εμπλεκομένων να φθάνουν τους 60.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι κλήσεις προς τους τραπεζικούς, 13 κληθέντες από την Εθνική και 37 από την Αγροτική Τράπεζα, έχουν ήδη παραδοθεί στους εμπλεκόμενους, ενώ αμέσως μετά οι Εισαγγελείς θα αποστείλουν κλήσεις στους εκπροσώπους των τριών ελεγχόμενων κομμάτων , της επίμαχης περιόδου.
Ωστόσο το βασικό σημείο που ελέγχουν οι Εισαγγελείς για την απόδοση ή μη ευθυνών στην όλη υπόθεση δεν είναι τα ποσά αλλά οι εγγυήσεις με τις οποίες πιστώθηκαν χρήματα στα κόμματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για την υπόθεση, τα περισσότερα από τα υπό έλεγχο δάνεια, χορηγήθηκαν με μοναδική εγγύηση, τη μελλοντική κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων που έφτανε σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και το 2020.

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των κομμάτων ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν σχεδόν επτά χρόνια, πλην όμως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί, τέθηκε στο αρχείο το 2013 μετά από τροπολογία που είχε ψηφιστεί για "ακαταδίωκτο" εμπλεκομένων , τραπεζικών και κομματικών στελεχών, όσον αφορά κάποιες δανειοδοτήσεις. Ωστόσο η υπόθεση επανήλθε στα χέρια των Εισαγγελέων στα τέλη του 2017 οπότε και διαβιβάστηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και έτσι η έρευνα ξεκίνησε και πάλι.

ΚΚΕ: Δεν έχουμε σχέση με επισφαλή δάνεια -Εγγυήσεις τα ακίνητά μας

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση συκοφάντησής του από γνωστά ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, που σε διατεταγμένη υπηρεσία στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που στόχο έχει να τσουβαλιαστεί το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα δάνειά τους. Αυτή η επιχείρηση δεν πραγματοποιείται τυχαία τώρα, που αποκαλύπτεται στο λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άξιος συνεχιστής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γνήσιος υπερασπιστής του κεφαλαίου, σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Είναι γνωστό ότι το KKE δεν έχει καμία σχέση με υπέρογκα και "επισφαλή" δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τράπεζες. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι τα κατά καιρούς δάνειά του, για να καλυφθούν ανάγκες του Κόμματος, έχουν γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όχι με ειδικούς και ευνοϊκούς όρους, αλλά σύμφωνα με τους όρους που δανείζονται όλοι οι Έλληνες.

Μάλιστα, για τα δάνεια αυτά, το ΚΚΕ έχει δώσει επαρκέστατες εγγυήσεις με ακίνητά του.
Η πληρωμή των δανείων αυτών γίνεται μέχρι και σήμερα κανονικότατα και δεν υπάρχει ληξιπρόθεσμη δόση, χάρη και στην αμέριστη στήριξη από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, τον εργαζόμενο λαό.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline