Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:45:00

Νέο κινέζικο μαρτύριο με τους Κινέζους επενδυτές για την «Εθνική Ασφαλιστική». Οι Δραγασάκης- Τσακαλώτος δείχνουν «προθυμία» αλλά τα φορτώνουν στη διοίκηση της Εθνικής, ως άτολμη, που καταφεύγει σε διαρκείς αναβολές και... διευκρινήσεις. Κύριο

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής ανέβαλε για άλλη μία φορά την απόφαση για την αξιολόγηση της προσφοράς που έχει υποβάλει η κινεζική Gongbao, η οποία έχει προσφέρει 676 εκατ. για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Παρά τις υποσχέσεις εδώ και πέντε μήνες των Γ.Δραγασάκη και Ε. Τσακαλώτου ότι ε νδιαφέρει την Κυβέρνηση η επένδυση και οι καλές σχέσεις με Κινέζους επενδυτές, μετά μάλιστα τα καλά δείγματα της COSCO.. Με συνεχή ....δυσφορία για την άτολμη διοίκηση η Εθνικής,.που έχουν οι ίδιοι διορίσει.

Νέα αναβολή στην απόφαση για Εθνική Ασφαλιστική από το Δ.Σ. της ΕΤΕ, μετά το περσινό προσκλητήριο για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού Οργανισμού( που ατύχησε με κάποιους αεριτζήδες ελληνοαμερικανούς, που ήλθαν με πέτσινα δικά τους χρήματα... πρώτοι στο διαγωνισμό με δεύτερους τους Κινέζους ). Παρόμοια φαινόμενα ταλαιπωρίες για άλλες επενδύσεις, όπου και η COSCO αντιμετωπίζει προβλήματα στην επέκταση και βελτίωση χώρων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ άλλοι επενδυτές από Πεκίνο αι Σαγκάη επέσυραν το ενδιαφέρον τους από αγορές πλοίων και για τα κακότυχα Ναυπηγεία Ελευσίνας- Σκαραμαγκά.

Χωρίς να ληφθεί οριστική απόφαση και διατηρώντας ανοιχτά όλα τα σενάρια για τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας. Το διοικητικό συμβούλιο ανέβαλε για άλλη μία φορά την απόφαση για την αξιολόγηση της προσφοράς που έχει υποβάλει η κινεζική εταιρεία Gongbao, η οποία έχει προσφέρει 676 εκατ. για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η δυστοκία που σημειώνεται σε σχέση με τη λήψη απόφασης είναι προφανές ότι έχει να κάνει με τη δυσπιστία που υπάρχει έναντι της κινεζικής εταιρείας, που ήταν και η μόνη που προσήλθε στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, υποβάλλοντας δεσμευτική προσφορά. Αντίστοιχος προβληματισμός στους κόλπους της ΕΤΕ φαίνεται ότι υπάρχει και σε ότι αφορά την εκκίνηση μιας νέας διαδικασίας πώλησης, με δεδομένο το βαρύ επενδυτικό κλίμα, που δεν ευνοεί την πώληση μέσω δημόσιας εγγραφής.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο έναρξης νέου διαγωνισμού ή και επανεκκίνησης της διαγωνιστικής διαδικασίας που θεωρητικά «τρέχει» ακόμη με την επαναπρόσκληση όσων είχαν προσέλθει στην αρχική φάση. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται, φυσικά, το σχήμα της Exin, το οποίο ούτως ή άλλως δεν υφίσταται πλέον. Από τα σενάρια που διακινούνται γίνεται σαφής η δυσκολία του εγχειρήματος στον βαθμό που καμιά από τις επιλογές αυτές δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι θα έχει αίσια έκβαση, θα προσελκύσει δηλαδή επενδυτές διεθνούς κύρους, διατεθειμένους να προσφέρουν υψηλό τίμημα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline