Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  04:31:25

Goldman Sachs: Τα καλά και τα... άσχημα νέα για τις ελληνικές τράπεζες

Στο επίπεδο των αρχών του Απριλίου του 2017 υποχώρησε το Χρηματιστήριο σήμερα, καθώς βρέθηκε σε κλοιό ισχυρών πιέσεων.

Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν μεγάλες πιέσεις, που έφτασαν στα όρια του «sell off». O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 666,84 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,10 %. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως τις 653,14 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες έως και 4,11%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 101,323 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 75.417.080 μετοχές.

Με σημερινή της έκθεση η Goldman Sachs προειδοποιεί πως η ικανότητα του τραπεζικού κλάδου να αντέξει οποιοδήποτε σοκ (εσωτερικό ή εξωτερικό, οικονομικής ή πολιτικής φύσεως) παραμένει περιορισμένη. Επίσης σύμφωνα με έκθεση της HSBC η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις ελληνικές τράπεζες έχει κλονισθεί, και τονίζει ότι κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μειώθηκε κατά 1,6 δισ. ευρώ. Αλλά αυτή τη φορά η απώλειες συνδέεται με την εμπιστοσύνη της αγοράς στον κλάδο, αναφέρει η HSBC, θεωρώντας ότι αν και κατανοητές, είναι λίγο υπερβολικές.
Ο τραπεζικός δείκτης από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 42,22%, ενώ την Τετάρτη έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,04%, ενώ και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,04%.
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Κατασκευών (+2,27%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,69%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-8,78%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-3,53%).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline