Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  01:15:25

Αστεία τα «φοβερά στοιχεία» για λαδώματα 4500 γιατρών από κονδύλια της Novartis. Ούτε σε ανάκριση δεν κλήθηκαν ορισμένοι από εισαγγελείς και Εξεταστική της Βουλής για την Υγεία. Η δόλια-συκοφαντική περίπτωση γιατρού συζύγου γνωστής εισαγγελέως. Κύριο

Κατά μέσο όρο 500-1000 ευρώ το εξάμηνο η και το χρόνο προς γιατρούς ειδικοτήτων-με εξαίρεση κάποια ολίγα, πολύ ακριβά φάρμακα- για κάποια ταξίδια, συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια (μετά συζύγων συνήθως), μηχανήματα γραφείου ή συνεργασίες σε μεγάλες επιστημονικές έρευνες για επιτόπιες έρευνες ή ειδικά φαινόμενα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς για την έχουν ακόμα καλέσει γιατρούς από τις σχετικές λίστες «συνεργασίας» με την εταιρεία ούτε κάλεσε για ακρόαση τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες( ΠΙΣ, ΙΣΑ). Επιπλέον αγνόησε το όλο θέμα, ηθικό και οικονομικό, η Επιτροπή της Βουλής ,που ερευνά τα θέματα Υγείας και δεν ζήτησε καν να ενημερωθεί για τους καταλόγους. Πεποίθηση είναι ότι δεν πρόκειται για « άψογες και ανεπίληπτες» περιπτώσεις σ αυτές τις συναλλαγές γιατρών- NOVARTIS, αλλά χωρίς περιθώρια για κιτρινισμούς και συκοφαντικές επινοήσεις, πολύ περισσότερο όταν παρόμοιες πρακτικές « συνεργασίας- ευχαριστιών" ακολουθούσαν όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες και όχι μόνο η NOVARIS,ελληνικές και ξένες- πρακτικές που έχουν περιορισθεί σημαντικά πλέον.

Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για δημοσίευμα που εμπλέκει το σύζυγό της στην υπόθεση Novartis

Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, θύμα και αυτή ανεύθυνων ισχυρισμών και διαρροών από γνωστούς κυβερνητικούς και παρακρατικούς κύκλους, που πυροδοτούν «κατηγορίες και ενοχές» συνεχώς με αναπόδεικτους-συκοφαντικούς ισχυρισμούς για πολιτικούς αντιπάλους ή από αγάπη στη λασπολογία, αντέδρασε έντονα. Είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για δημοσίευμα που εμπλέκει τον σύζυγό της με την υπόθεση Novartis
Την αντίδραση της εισαγγελέως κυρίας Ελένης Ράικου προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Κόντρα» που εμπλέκει τον σύζυγό της -γιατρό στο επάγγελμα -με την υπόθεση της Novartis, την οποία ερευνά η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

H κυρία Ράικου πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς και η ίδια, εμφανίζεται αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες με αφορμή το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Novartis: Συνταρακτικές αποκαλύψεις με επίκεντρο την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς. Ο σύζυγος της Ράικου στο σκάνδαλο. Φέρεται ότι πρωταγωνιστούσε μεταξύ των 4.200 μεταξύ των 4.200 γιατρών που απολάμβαναν των προνομίων της εταιρείας».

Σύμφωνα, με πληροφορίες το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό αφορά 1.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν από τη Novartis για ομαδική ερευνητική εργασία που έλαβε χώρα το 2009 ενώ το ποσό εμβάστηκε σε λογαριασμό που για τυπικούς λόγους ο συγκεκριμένος γιατρός τηρεί από κοινού με τη σύζυγό του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η καταβολή του ποσού έγινε άπαξ και από τότε ουδεμία άλλη σχέση είχε ο σύζυγος της κυρίας Ράικου με την Novartis.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline