Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά το grand κόλπο με τη βίλα των Σπετσών, ο οικονομικός εισαγγελέας δέσμευσε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της οικογένειας Κουτσολιούτσου και επιτελών της Folli- Follie. Κύριο

Προς το παρόν η απαγόρευση με ειδικό εισαγγελικό βούλευμα αγορά και τις θυρίδες αλλά μόνο στην Ελλάδα. Δεν αποκλείεται να ζητηθεί δέσμευση για καταθέσεις, λογαριασμούς και θυρίδες σε Τράπεζες του εξωτερικού, αίτημα που μπορεί να υποβληθεί όχι μόνο από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και από ξένους προμηθευτές και μετόχους. 

Δυσάρεστη η θέση του παραμένοντος διευθύνοντος συμβούλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, που αρνείται να παραιτηθεί από τη θέση του.Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο έχει ήδη φτάσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις χρηματιστηριακές εταιρείες

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση δεσμεύθηκαν οι Τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie

Ειδικότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών δεσμεύθηκαν όλοι οι Τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες της οικογένειας Κουτσολιούτσου καθώς και των μελών του Δ.Σ. της εταιρείας η οποία βρίσκεται σε καθεστώς δικαστικής έρευνας.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές το βούλευμα έχει φτάσει ήδη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

Τη δέσμευση ζήτησε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της Folli Follie.

Το νέο grand κόλπο, που έσωσαν οι Κουτσολιούτσοι (και κάθε άλλος...) την βίλα τους στην πίσω πλευρά των Σπετσών

Στον Σκορπιό ο Ρώσος βασιλιάς της ποτάσας τερματίζει την «μνήμη Ωνάση» και γίνεται θέρετρο και νησί ζάπλουτων κοσμικών.

Υπάρχουν αγωνίες, όπως λχ, των εργαζόμενων και των δανειστών και πελατών μιας μεγάλης επιχείρησης όμως υπάρχουν και βεβαιότητες. Σιγουριές. Για τον τρόπο λχ διαβίωσης και κρυφής περιουσίας-εισοδημάτων μεγάλων μετόχων και στελεχών ή ακόμα στο προκείμενο αν θα καταφέρει να επιζήσει η ελληνική πολυεθνική Folli Follie, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τους «μαϊμού» ισολογισμούς, καθώς οι διεθνείς πιστωτές και μέτοχοι-με πρώτους τους Κινέζους και Αμερικανούς- ψάχνουν τρόπο να εξασφαλίσουν τα δάνειά τους, τα ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου -ειδικά η μεγάλη βίλα πολλών εκατομμυρίων στις Σπέτσες στην πίσω μεριά τους- θωρακίζονται από οποιαδήποτε αξίωση κατάσχεσης.

Πώς έγινε αυτό; Με ένα ξαφνικό δάνειο που πήρε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, ύψους 36,4 εκατομμυρίων ευρώ, από μια εταιρεία της Ελβετίας με το όνομα Petrus AG και έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας.
Μετά τη λήψη του δανείου ενεγράφη προσημείωση στα ακίνητα της οικογένειας στις Σπέτσες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν άλλοι πιστωτές να εγείρουν αξιώσεις σε αυτά.

Όπως αναφέρει η έντυπη έκδοση της «Καθημερινής της Κυριακής» που αποκάλυψε την υπόθεση, το δάνειο και η προσημείωση σημαίνουν ότι η Petrus έχει δικαίωμα να πάρει τα ακίνητα και ουδείς άλλος, εκτός αν αποδειχθεί δόλος πίσω από τη συναλλαγή.

Εντύπωση προκαλεί όμως, εκτός της χρονικής στιγμής που η εταιρεία της Ελβετίας έδωσε το δάνειο στον Δημ. Κουτσολιούτσο, ενώ δηλαδή ο Ελληνας επιχειρηματίας βρισκόταν στο επίκεντρο ενός διεθνούς σκανδάλου, και το πώς «κατάφερε» η συγκεκριμένη εταιρεία να δανείσει την οικογένεια της Folli Follie με το ποσό των 36,4 εκατομμυρίων, αφού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, είναι μια μικρή εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 100.000 ευρώ.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια εταιρεία πίσω από την οποία βρίσκεται ένα υψηλόβαθμο στέλεχος ελβετικού πολυεθνικού ομίλου που θεωρείται κολοσσός στο travel retail και ο οποίος είχε στενή σχέση με την οικογένεια Κοτσολιούτσου. Μάλιστα, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ήταν για ένα διάστημα, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου και είχε γίνει και ανταλλαγή μετοχών, αφού η Folli Follie και ο ελβετικός κολοσσός είχαν συνάψει στρατηγική συμφωνία συνεργασίας.

 

Πολυμέσα