Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά το Μετροπόλιταν, ο Όμιλος κεφαλαιούχων επενδυτών απέκτησε και το ΥΓΕΙΑ που απέτυχαν να αποκτήσουν οι Αποστολόπουλοι του Ιατρικού Κέντρου. Κύριο

Δημιουργείται πλέον ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος υγείας στη χώρα - Με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή το fund CVC απέκτησε το 70,38% Υγεία καταβάλλοντας 204,4 εκατ ευρώ.

Ολοκληρώθηκε και επίσημα πλέον η εξαγορά του ομίλου ΥΓΕΙΑ από το fund CVC Capital που είναι και ο βασικός μέτοχος του νοσοκομείου METROPOLITAN κι έτσι δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος Υγείας στον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας. Τα πακέτα των μετοχών πέρασαν ήδη μέσω του Χρηματιστηρίου στον νέο ιδιοκτήτη. Με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή το fund CVC απέκτησε το 70,38% Υγεία καταβάλλοντας 204,4 εκατ ευρώ.

Το ιδιωτικό θεραπευτήριο ανοίγει μια νέα σελίδα μετά την ολοκλήρωση του deal, στο οποίο καθοριστικό ρόλο έπαιξαν ο βασικός εκπρόσωπος του CVC στο συμβούλιο της Healthcare Αλέξανδρος Φωτακίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Metropolitan Δημήτρης Σπυρίδης.

Όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, το τελικό deal ήταν επωφελές και για τη MΙG, ενώ καθοριστικός και καταλυτικός ήταν ο ρόλος του συμβούλου τους, της Rothschild, η οποία αξιολόγησε τις κατατεθείσες προτάσεις και έδωσε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Healthcare το μάνατζμεντ του «Υγεία» παραμένει ως έχει. Άλλωστε το ισχυρό brand και η ιστορία του αποτελούν εγγύηση για τους εργαζομένους και το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στην κουλτούρα του νοσοκομείου.

Το νέο όμως και ιδιαίτερα θετικό μετά την αλλαγή σελίδας, το οποίο θα φανεί και άμεσα, είναι οι νέες δυνατότητες και προοπτικές που ανοίγονται με τον νέο ισχυρό ιδιοκτήτη. Θα φανούν άμεσα η ενίσχυση της ρευστότητας και οι νέες στρατηγικές που εξασφαλίζονται μέσω της συμμετοχής σε ένα ισχυρό χρηματοδοτικά group, το οποίο οι τράπεζες πλέον θα αντιμετωπίζουν διαφορετικά.

Επιπλέον θα προκύψουν άμεσα σημαντικές οικονομίες κλίμακας από τις συνέργειες με τα άλλα τέσσερα νοσοκομεία του ομίλου, καθώς θα υπάρξει ενιαία πολιτική στην αντιμετώπιση των μεγάλων πελατών, των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των προμηθευτών.

Το CVC είναι ένα από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο που δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας, σε πολλές χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 100 δισ. Ευρώ.

Η πρώτη επένδυση στην Ελλάδα κατόπιν εισηγήσεων και έντονης επιμονής του κ. Φωτακίδη εγκαινιάστηκε με το Metropolitan και η επιτυχία του εγχειρήματος άνοιξε τον δρόμο για νέες επενδύσεις και εξαγορές, με αποτέλεσμα ο όμιλος πλέον της Hellenic Healthcare να έχει γίνει ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος υπηρεσιών υγείας με 5 νοσοκομεία. Ωστόσο, οι επενδύσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η διοίκησή της βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια της περιφέρειας.


Πολυμέσα