Σάββατο 20 Απριλίου 2024  10:02:18

Χάθηκαν 11 δις ευρώ τους τελευταίους μήνες από μετοχές. Σε διάλυση το Χρηματιστήριο σε απαξίωση οι Τράπεζες: Εθνική, Eurobank, Πειραιώς έχουν κεφαλαιοποίηση μικρότερη από ένα δισ. ευρώ! Κύριο

Νέα οδυνηρή πτώση 1,36% χθες σε μια διαρκή κατρακυλά, που δεν φαίνεται να έχει ακόμα πιάσει πάτο. - Απώλειες έως 20% σε μια εβδομάδα.

-Τέταρτη ημέρα διάλυσης των τραπεζών και του χρηματιστηρίου συνολικά χθες. Διαρκής πτώση, επώδυνη για ην οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους μετόχους.. Με λίγα κεφάλαια, τρεις τράπεζες -η Εθνική, η Eurobank και η Πειραιώς- πέρασαν κάτω του ενός δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση ενω σημειώθηκαν νέα χαμηλά έτους.

Οι τραπεζικές μετοχές διαλύθηκαν καθώς έφθασαν να χάνουν έως 8-9% ωστόσο μέχρι το μεσημέρι η πτώση είχε επραγμτοποιηθεί με πολύ λίγα κεφάλαια που δεν ξεπερνούσαν τα 4 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 617,18 μονάδες χάνοντας 1,36% ενω ενδοσυνεδριακά οι απώλειες ξεπέρασαν το 2%. Οι απώλειες δε σε εβδομαδιαίο επίπεδο έχουν ξεπεράσει το 20%.

Αφορμή των ρευστοποιήσεων στάθηκε μια έκθεση της Wood σύμφωνα με την οποία οι εκροές του MSCI θα ήταν υψηλότερες, ωστόσο στην αγορά η πτώση ήταν γενικευμένη ακόμα και στις μετοχές που αύξησαν την στάθμιση τους στους Δείκτες ή παρέμειναν στους Δείκτες του ΜSCI.

H αντίδραση της αγοράς είναι επιβεβλημένη καθώς οι τράπεζες θα χάσουν συνολικά τα 4 δισ. ευρώ ως κεφαλαιοποίηση, ένα σημάδι το οποίο έντονα αρνητικό και παραπέμπει σε πολύ άσχημες καταστάσεις, όσον αφορά την κεφαλαιακή επάρκεια. Ταυτόχρονα, η ΤτΕ, το ΤΧΣ χρειάζεται να διευκρινίσουν περαιτέρω τα σχέδια διότι τι μόνο η εξάλειψη του βάρους των κόκκινων δανείων θα δώσει "ανάσες' στην αγορά.

Πτώση 3,97% για την Alpha bank στα 1,162 ευρώ. Βουτιά 5,86% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,045 ευρώ. Με πτώση 2,06% η Eurobank στα 0,4754 ευρώ. Βουτιά 5,27% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,97 ευρώ. Πτώση 1,54% για τον ΟΤΕ στα 10,20 ευρώ και πτώση 0,55% για τον ΟΠΑΠ στα 8,155 ευρώ. Με πτώση 3,89% ο Μυτιληναίος/ Με απώλειες 2,76% έκλεισε η ΔΕΗ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 36,5 εκατ. ευρώ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline