Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020  23:49:27

Πόσες ώρες ύπνου έχει ανάγκη το παιδί σας

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό – μερικά παιδιά έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο και κάποια από λιγότερο - αλλά εδώ είναι γενικές κατευθυντήριες γραμμές για το πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται ένα παιδί κατά μέσο όρο κάθε μέρα.

Λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα παιδιά χρειάζονται «πολύ ύπνο» - συνήθως περισσότερο από ό, τι οι γονείς επιτρέπουν.
Συχνά, λέει ο ειδικός του ύπνου Jodi Mindell, συγγραφέας του Ύπνος τη νύχτα , εάν ένα παιδί έχει κακές συνήθειες ύπνου ή αρνείται έναν μικρό υπνάκο ή πάει για ύπνο πριν από τις 10 το βράδυ, οι γονείς του θα υποθέσουν ότι αυτό το παιδί δεν χρειάζεται πολύ ύπνο. Το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι αυτή η περίπτωση - στην πραγματικότητα, είναι πιθανό ένα τέτοιο παιδί στην πραγματικότητα να στερείται τον ύπνο, με αποτέλεσμα την υπερβολικά κουρασμένη συμπεριφορά την ώρα του ύπνου. Εάν νομίζετε ότι το παιδί σας στερείται τον ύπνο, ρωτήστε τον εαυτό σας:
• Μήπως το παιδί μου συχνά κοιμάται κατά την οδήγηση στο αυτοκίνητο;
• Μήπως πρέπει να το ξυπνάω σχεδόν κάθε πρωί;
• Μήπως το παιδί είναι ευερέθιστο ή υπερβολικά κουρασμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας;
Αν απαντήσατε ναι σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, το παιδί σας μπορεί να κοιμάται λιγότερο από ό, τι χρειάζεται το σώμα του. Για να αλλάξετε αυτό το πρότυπο, θα πρέπει να το βοηθήσετε να αναπτύξειι καλές συνήθειες ύπνου, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού της κατάλληλη ώρα για ύπνο και να είστε σταθεροί σ' αυτό.
Ένα παιδί προσχολικής ηλικίας χρειάζεται σταθερά 11 έως 12 ώρες ύπνου τη νύχτα, ένα ωράριο που θα μειώνεται σταδιακά όσο μεγαλώνει. Ακόμα κι έτσι, από τη στιγμή που θα γίνει έφηβος, το παιδί σας θα χρειαστεί ακόμα 9 με 10 ώρες αδιάκοπου ύπνου. Συγκεκριμένα:

 

Ηλικία

Νυχτερινός ύπνος

Ημερήσιος ύπνος

Μέσος όρος συνολικού ύπνου

2 χρόνια

10 έως 12 ώρες

1 έως 3 ώρες 

13 ώρες

3 χρόνια

9 έως 12 ώρες

1 έως 3 ώρες 

12 έως 13 ώρες

4 χρόνια

9 έως 12 ώρες

0 έως 2 ώρες 

11 έως 12 ώρες

5 χρόνια

8 έως 11 ώρες

0 έως 2 ώρες 

10 έως 11 ώρες

6 χρόνια

10 έως 11 ώρες

κανένας

10 έως 11 ώρες

7 χρόνια

10 έως 11 ώρες

κανένας

10 έως 11 ώρες

8 χρόνια

10 έως 11 ώρες

κανένας

10 έως 11 ώρες

* Σημείωση: Τα δύο σύνολα αριθμών δεν αθροίζονται πάντα, επειδή τα παιδιά που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για ημερήσιο ύπνο έχουν την τάση να κοιμούνται λιγότερες ώρες τη νύχτα, και το αντίστροφο.

   

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline