Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:43:00

Αρχίζει η δίκη του Μπο Σιλάι στην Κίνα

Η πολύκροτη δίκη του Μπο Σιλάι, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες.

Ο Μπο αποπέμφθηκε από την ηγεσία του κόμματος μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός του δολοφόνησε τον βρετανό επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.

Η εφημερίδα Ta Kung Pao αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως η δίκη του Μπο θα αρχίσει την Δευτέρα στην πόλη Γκουιγιάνγκ της δυτικής Κίνας και θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Η εφημερίδα επικαλείται "καλά πληροφορημένες πηγές του Πεκίνου", αλλά δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Λι Γκουιφάνγκ, ένας από τους συνηγόρους του Μπο δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή και αξιωματούχος του δικαστηρίου του Γκουιγιάντ δήλωσε πως δεν έχει ακούσει τίποτε για την υπόθεση.
Ο ίδιος είπε πως «η υπόθεση δεν έχει ακόμα προωθηθεί στην εισαγγελία».

Ο Μπο Σιλάι, πρώην κυβερνήτης της πόλης Τσονγκτσίνγκ, κατηγορείται για διαφθορά και συγκάλυψη της δολοφονίας του Χέιγουντ - υπόθεση για την οποία έχει ήδη καταδικαστεί ως αυτουργός η σύζυγός του. Εκτός από τη σύζυγό του, λόγω του σκανδάλου έχουν καταδικαστεί και ένας στενός συνεργάτης του Μπο Σιλάι όπως και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι συνέδραμαν στη συγκάλυψη.

Ο 63χρονος Μπο, πρώην υπουργός Εμπορίου, είχε χρησιμοποιήσει το αξίωμα του στην Τσονγκτσίνγκ μετά το 2007 προκειμένου να αναδειχθεί σε χαρισματικό ηγέτη .
Οι επίσημες κατηγορίες εναντίον του Μπο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline