Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:43:05

Πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια καταγγέλλει υποκλοπές

Το ζήτημα μεγαλώνει και το σκάνδαλο απλώνεται μέσα σε μια κατάσταση αναταραχής και διχασμού στα Σκόπια. Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια, πρέσβης Αιβο Οράβ, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Κυρίως, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι παρακολουθούσε, τηλεφωνικές συνομιλίες ξένων πρέσβεων στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οράβ στο διάβημά του ζητά, μεταξύ άλλων, να γίνεται σεβαστή η Σύμβαση της Βιέννης που διέπει το δίκαιο διπλωματικών σχέσεων.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, στο πλαίσιο των αποκαλύψεών του, για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συνταράσσει την ΠΓΔΜ, έχει υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες πρέσβεων σημαντικών ξένων χωρών στην ΠΓΔΜ τις οποίες ωστόσο δεν έχει κατονομάσει.
Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό εάν μεταξύ των ξένων πρέσβεων που παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους είναι και ο πρέσβης της ΕΕ στα Σκόπια, 'Αιβο Οράβ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline