Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:53:37

Τζιχανιστές ισοπέδωσαν αρχαία ασσυριακή πόλη

Καταστρέφουν ολόκληρα συμπλέγματα, σύνολα πολιτισμών. Μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, μοναδικά. Βάρβαροι καταστροφείς, αμετανόητοι.

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που καταγράφει, σύμφωνα με την τζιχαντιστική οργάνωση, τους μαχητές της ενώ καταστρέφουν έργα τέχνης στην αρχαία ασσυριακή πόλη Νιμρούντ, στο Ιράκ, προτού ανατινάξουν την ιστορική τοποθεσία.

Σύμφωνα με τις εικόνες, η ημερομηνία μαγνητοσκόπησης των οποίων δε διευκρινίζεται, το Νιμρούντ, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μοσούλης (βόρειο Ιράκ), κατά μήκος του ποταμού Τίγρη, έχει ισοπεδωθεί.

Η καταστροφή των μνημείων είχε γνωστοποιηθεί πριν από ένα και πλέον μήνα- και η UNESCO είχε καταγγείλει ένα «έγκλημα πολέμου»- όμως δεν είχε μέχρι σήμερα καταστεί γνωστό το εύρος των ζημιών που είχαν προκαλέσει οι τζιχαντιστές. «Από τη στιγμή που μπορούμε να καταστρέψουμε τα σύμβολα της ειδωλολατρίας και να επεκτείνουμε το μονοθεϊσμό, θα το κάνουμε» υπόσχεται ένας εξτρεμιστής στο τέλος του βίντεο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline