Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:29:01

Βόμβες θανάτου με αέρια στη Συρία

Οι καταγγελίες είναι πολλές και τα θύματα συνήθως γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι. Αν οι πληροφορίες για την χρήση χλωρίνης σε μορφή αερίου για επιθέσεις στη Συρία επιβεβαιωθούν, οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με τη διεθνή κοινότητα να τις σταματήσουν.

Το δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη σύσκεψη με αρχηγούς κρατών του Κόλπου στο Καμπ Ντέιβιντ.

Ο Ομπάμα είπε ότι έχει δει εκθέσεις για τη χρήση χλωρίνης σε βόμβες η οποία επιφέρει τις ίδιες επιπτώσεις με αυτές των χημικών όπλων. Ενώ η χλωρίνη δεν συμπεριλαμβάνεται στα χημικά όπλα, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, η χρήση της σε τέτοιες επιθέσεις μπορεί να απαγορευτεί.

Η Οργάνωση για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων διερευνά κατηγορίες ότι έχουν γίνει δεκάδες επιθέσεις με χρήση χλωρίνης σε μορφή αερίου σε Συριακά χωριά πρόσφατα, αλλά η κυβέρνηση του Άσσαντ έχει απαγορεύσει στην οργάνωση την πρόσβαση στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline