Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  18:36:56

Η Μόσχα θωρακίζει με νέες δυνάμεις τη Συρία

Σε μια σαφή ένδειξη κλιμάκωσης της εμπλοκής της Ρωσίας στην ρημαγμένη από τον εμφύλιο πόλεμο Συρία, η Μόσχα ενισχύει με δύναμη 2.000 ατόμων τη νέα αεροπορική της βάση κοντά στο συριακό λιμάνι της Λατάκια, στα πλαίσια της «πρώτης φάσης της αποστολής».

Δορυφορική εικόνα ρωσικού αεροπλάνου που προσγειώνεται στην αεροπορική βάση της Λατάκια (φωτογραφία: FT).
Στις δυνάμεις που στέλνει η Μόσχα συμπεριλαμβάνονται πληρώματα αεροσκαφών, μηχανικοί και στρατεύματα για να ενισχυθεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν η Μόσχα έχει στείλει και πυραύλους εδάφους-αέρους καθώς και μαχητικά, όπως άφησε να εννοηθεί το σαββατοκύριακο, η Ουάσινγκτον.

Η ενισχυμένη παρουσία της Μόσχας αντιμετωπίζεται με ανησυχία από την- υπό τις ΗΠΑ- συμμαχία που διεξάγει πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς θεωρείται ένας παράγοντας που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον εμφύλιο ή να οδηγήσει σε συγκρούσεις με άλλες δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, γράφουν οι Financial Times.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline