Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  03:07:24

Η Μόσχα κατηγορεί τον γιο του Ερντογάν για σχέσεις με το ISIS

Την οικογένεια του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, και πιο συγκεκριμένα τον γιο του και τον γαμπρό του, δείχνει η ρωσική πλευρά και τους κατηγορεί για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος σε λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι στην βασική πηγή χρηματοδότησης για τους Τζιχαντιστές, αυτή του λαθρεμπορίου πετρελαίου, συμμετέχουν ο γιος και ο γαμπρός του Τούρκου Προέδρου.

Ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, μίλησε επίσης για το πώς ο γιος του Ερντογάν έχει ένα "ορισμένο ενδιαφέρον" στην πετρελαϊκή βιομηχανία. Ο Πεσκόφ επίσης σημείωσε ότι «ο νεοδιορισθείς υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, είναι γαμπρός του Ερντογάν».

Ο Πούτιν έχει προόσφατα υποστηρίξει πως το πετρέλαιο από το συριακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρίσκει τον δρόμο του για την Τουρκία.
Ο Ερντογάν έχει κάνει λόγο για συκοφαντία και ζήτησε όποιος προβαίνει σε τέτοιες κατηγορίες να τις στηρίξει με αποδείξεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline