Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  02:57:51

Ιταλία: Στον Μπερσάνι ο σχηματισμός κυβέρνησης

Τελειώνει μετά ενάμισι χρόνο η διακυβέρνηση Μ. Μόντι. Μεγάλου ηττημένου των εκλογών. Στον επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας, Π. Μπερσάνι, έδωσε διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Αποδεχόμενος την εντολή, ο Μπερσάνι τόνισε ότι θα επιδιώξει «την έναρξη της νομοθετικής περιόδου με μια κυβέρνηση που να προωθήσει αλλαγές και να ξεκινήσει μια συγκεκριμένη πορεία μεταρρυθμίσεων».

Ο Μπερσάνι δήλωσε ότι θα έχει επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και με τους σημαντικότερους κοινωνικούς εταίρους.
Στο τέλος των συναντήσεών του, ο επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας θα επιστρέψει στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να πληροφορήσει σχετικά με το αποτέλεσμά τους τον πρόεδρο Ναπολιτάνο πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.

Απ' ό,τι προκύπτει ως τώρα, ο Μπερσάνι προσανατολίζεται προς μια κυβέρνηση της κεντροαριστεράς και του κεντρώου χώρου του Μάριο Μόντι, ενδεχομένως με τη στήριξη κι άλλων πολιτικών δυνάμεων.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline