Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:44:20

Το PKK περιμένει την κίνηση των Τούρκων

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν απογοητευθεί από την στάση της Άγκυρας. Υποκριτική, ύπουλη, στραγγαλιστική. Τώρα μετά το προσκλητήριο του φυλακισμένου Οτσαλάν έκαναν το πρώτο βήμα για συνδιαλλαγή, για αμοιβαία διάθεση ειρήνευσης.

Περιμένουν την κίνηση καλής θέλησης από την Κυβέρνηση Ερντογκάν. To Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κήρυξε «επίσημη και ξεκάθαρη κατάπαυση του πυρός» με την Τουρκία αφού ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων ανταρτών Αμπντουλάχ Οτσαλάν έδωσε εντολή να τερματισθεί ο ένοπλος αγώνας για αυτονομία, που συνεχιζόταν επί δεκαετίες.

«Από την 21η Μαρτίου και στο εξής, εμείς ως κίνημα, ως το PKK ... επισήμως και ξεκάθαρα κηρύσσουμε κατάπαυση του πυρός», αναφέρει ο διοικητής των ανταρτών Μουράτ Καραγιλάν σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του που αναρτήθηκε από τον ιστότοπο Firat News.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται στο νησί-φυλακί Ιμραλί μετά την καταδίκη του για προδοσία το 1999, κάλεσε το PKK στις 21 Μαρτίου, ανημέρα του κουρδικού Νέου Έτους, να παύσουν το πυρ και να αποσυρθούν από την Τουρκία.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline