Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιάννης Βλασερός:* Μέτρα περαιτέρω αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Στην τελευταία του ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοιού ο καθηγητής κύριος Τσιόδρας μίλησε γιά μιά "συγκρατημένη αισιοδοξία "γεγονός ελπιδοφόρο αλλά σε καμμία περίπτωση εφησυχασμού.

Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης αλλά με την ιδιότητα του ενεργού ιατρού καί πολιτευόμενου θα ήθελα να κάνω τις παρατηρήσεις μου και να διατυπώσω κάποιες προτάσεις μου.
Η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι ένα δύσκολο αλλά αναγκαίο μέτρο. Θα αποδώσει όμως περισσότερο όταν υπάρχει μεγαλύτερος αυτοπεριορισμός.
Δεν νοείται να συναθροίζονται πολλές φορές άτομα μεγάλης ηλικίας σε συχνή βάση στα super markets.

Τα μέτρα περιορισμού πρόσβασης στην περιφέρεια καί ειδικά τα νησιά που κάποια από τα οποία διατηρούνται ανέπαφα από την νόσο πρέπει να γίνουν πιο αποτρεπτικά σ' αυτή την αιχμή της επιδημίας.

Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων πρέπει να γίνει δειγματοληπτικά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.Αυτή η διαγνωστική «δημοσκόπηση» θα μπορέσει να δείξει πιο καθαρά την εξάπλωση της επιδημίας σε όλη την χώρα και να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο γιά τον περιορισμό της διασποράς .
Να τεθεί σε οργανωμένη βάση η παρακολούθηση των ασθενών που παραμένουν σε νοσηλεία στο σπίτι καθότι είναι εκτεθειμένοι στους κινδύνους της νόσου όπως δυστυχώς απεδείχθη από την απώλεια δύο νέων ανθρώπων.

Τελειώνοντας θέλω να τονίσω την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης δωρεάν διαγνωστικών test γιά τον κορονοιόν σε όλο το υγειονομικό προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της νόσου.Η προάσπιση της υγείας του προσωπικου είναι βασική προυπόθεση να κερδηθεί η μάχη εναντίον του αόρατου αυτού εχθρού.

Ο εχθρός είναι σκληρός ο αγώνας μεγάλος η προσπάθεια συνεχής αλλά η ελπίδα ακεραία.

• Ο Γιάννης Βλασερός Ιατρός καρδιολόγος- Αν Γραμματέαςτου Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής

Πολυμέσα