Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:49:59

Ο Μαντέλα στα 94 με δοκιμασία υγείας

Ξεπέρασε και αυτή τη φορά τη νέα, επικίνδυνη δοκιμασία της υγείας του. Υγεία εύθραυστη από καιρό τώρα. O πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, 94 ετών, νοσηλεύτηκε προχθές καθώς παρουσίασε υποτροπή της αναπνευστικής λοίμωξης από την οποία ταλαιπωρείται.

 

«Οι γιατροί εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή θεραπευτική αντιμετώπιση και μεριμνούν ώστε κατά τη νοσηλεία του να δίδεται η μέγιστη φροντίδα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον εθνικό ήρωα, σύμβολο του αγώνα κατά του απαρτχάιντ. «Καλούμε το νοτιοαφρικανικό λαό και όλο τον κόσμο να προσευχηθεί για τον αγαπημένο μας Μαντίμπα (όπως ονομάζεται η φυλή του Μαντέλα) και για την οικογένειά του. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ιατρική ομάδα και ξέρουμε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να αποκατασταθεί η υγεία του», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

Η προεδρία, η οποία δεν διευκρινίζει πού νοσηλεύτηκε ο Μαντέλα, καλεί για άλλη μια φορά τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν τις "ιδιωτικές στιγμές" του νομπελίστα Ειρήνης "για να αφήσουν τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους".

Στις αρχές Μαρτίου ο Μαντέλα είχε νοσηλευτεί για ένα 24ωρο. Η προεδρία είχε ανακοινώσει τότε ότι επρόκειτο για εξετάσεις ρουτίνας.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline