Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:18:10

Φόρο στους πλούσιους από Φρανσουά Ολάντ

Επιμένει παρά τις διαμαρτυρίες, τις απειλές για αποχώρηση από τη χώρα και την περίπτωση Ντεπαρτιέ. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει προκειμένου να περάσει ένα νέο φόρο που θα αφορά στους πλουσίους, παρά το γεγονός ότι ο προηγούμενος δεν εγκρίθηκε από την ανώτατη αρχή της χώρας.

Ο Ολάντ δήλωσε, ωστόσο, ότι σκοπεύει να αλλάξει ελαφρώς τη στρατηγική του. «Οι επιχειρήσεις θα καταβάλουν φόρο 75 τοις εκατό του εισοδήματος για ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Πέραν αυτού, ο Ολάντ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων φόρων για το τρέχον και το επόμενο έτος.

Ο Φρανσουά Ολάντ εκτίμησε ότι "η παραμονή στη λιτότητα, καταδικάζει την Ευρώπη σε έκρηξη", και ενθαρρύνει την άνοδο των λαϊκιστικών κινημάτων.

"Έχω αυτή την υποχρέωση να πω στους ευρωπαίους ηγέτες: σήμερα η παράταση της λιτότητας, δημιουργεί τον κίνδυνο να μην επιτυγχάνεται η μείωση των ελλειμμάτων και η βεβαιότητα ότι θα έχουμε αντιδημοφιλείς κυβερνήσεις τις οποίες οι λαϊκιστές θα καταπιούν την κατάλληλη στιγμή", τόνισε.

"Το ότι οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να είναι αυστηρές, το καταλαβαίνω απόλυτα, το να παραμένουν όμως στη λιτότητα, όχι, είναι σαν να καταδικάζουμε την Ευρώπη σε έκρηξη", σημείωσε.

"Δεν θα κάνω μια πολιτική που οδηγεί την Ευρώπη στη λιτότητα", υποσχέθηκε ο αρχηγός του κράτους, προσθέτοντας: "Δεν θέλω η Ευρώπη να είναι ένα αναμορφωτήριο".

Ερωτηθείς σχετικά με τις γάλλο-γερμανικές σχέσεις, έκανε λόγο για "μια φιλική ένταση", πρόσθεσε όμως ότι το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν "μια υποχρέωση και οι δυο, για να προχωρήσει μπροστά η Ευρώπη".

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline