Σάββατο 20 Απριλίου 2024  16:27:29

Μπερλουσκόνι: Κυβέρνηση ή νέες εκλογές

Το αίτημά του, για τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης πολιτικής συνεργασίας ή για νέα προσφυγή στις κάλπες, επανέλαβε, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σταθερό το δίλημμα «συνεργασία ή πάλι στις κάλπες».

O ηγέτης της κεντροαριστεράς Μπερσάνι απάντησε αρνητικά, αλλά ο Μπερλουσκόνι επέμεινε στην πρόταση συνεργασίας από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου το κόμμα του, ο «Λαός της Ελευθερίας», οργάνωσε μαζική συγκέντρωση.

«Είμαστε μετριοπαθείς και ήρεμοι, αλλά δεν είμαστε χαζοί. Δεν θα επιτρέψουμε να μας κοροϊδέψουν» είπε ο επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης της Ιταλίας απευθυνόμενος δημοσίως στον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε, τέλος, ότι δεσμεύεται να μειώσει τους φόρους, να καταργήσει τον φόρο πρώτης κατοικίας και να αναμορφώσει, εκ βάθρων, την κρατική υπηρεσία που ασχολείται με την είσπραξη των οφειλόμενων φόρων.
Την αντίθεσή του σε μια λύση συγκυβέρνησης με την κεντροδεξιά επανέλαβε, σήμερα, ο επικεφαλής της κεντροαριστερής παράταξης, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, σε συγκέντρωση «κατά της φτώχειας και για μια κυβέρνηση πραγματικής αλλαγής», που το «Δημοκρατικό Κόμμα» οργάνωσε στην περιφερειακή συνοικία της Ρώμης «Κορβιάλε».

«Πρέπει να εξηγήσουμε για ποιο λόγο δεν θέλουμε την κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής: διότι δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα της Ιταλίας», τόνισε ο Μπερσάνι.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline