Σάββατο 20 Απριλίου 2024  06:33:09

Προβληματικά τα δικαιώματα στην ΠΓΔΜ

Σωρεία προβλημάτων για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, καταγράφει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σειρά παραβάσεων και παραβιάσεων σε πολλούς τομείς.

 

Ανάμειξη της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης και στις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, καθώς και εκφοβισμό των πολιτικών της αντιπάλων, διαπιστώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην ετήσια έκθεση του 2012 για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΠΓΔΜ.

«Το πιο κρίσιμο πρόβλημα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η αποτυχία της κυβέρνησης όσον αφορά τη λειτουργία του κράτους δικαίου, γεγονός που υπονομεύει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιτρέπει παρεμβάσεις στο δικαστικό σύστημα και στα μέσα ενημέρωσης» σημειώνεται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ΠΓΔΜ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση αναφέρεται, ακόμα, ότι σημειώνονται διώξεις και εκφοβισμοί πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ενώ παρατηρείται εκτεταμένη διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης και ατιμωρησία αστυνομικών που προβαίνουν σε κατάχρηση των εξουσιών τους.Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ακόμη ότι «οι εντάσεις μεταξύ «Μακεδόνων» και Αλβανών, όπως και ο κοινωνικός αποκλεισμός των Ρομά στη χώρα, προκαλούν επιπλέον ανησυχία για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Στην έκθεση καταγράφεται ακόμη μία σειρά προβλημάτων όσον αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΠΓΔΜ, όπως κακομεταχείριση των κρατουμένων από την αστυνομία και τους φύλακες σωφρονιστικών καταστημάτων, άσχημες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές και στα ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και κοινωνικές προκαταλήψεις, παρενοχλήσεις και προσβολές προς τα μέλη της ΛΟΑΤ-LGBT κοινότητας (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα).

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline