Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  22:59:06

Η ΕΕ θα σταθεί στο πλευρό της Κύπρου

Την αποφασιστικότητα της ΕΕ να σταθεί στο πλευρό της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Έδωσε αυτές τις διαβεβαιώσεις, κατά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του, ο Ζ. Μπαρόζο είπε ότι συζητήθηκαν οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τόνισε ότι η πρόοδος που σημειώθηκε χθες στη Σύνοδο Κορυφής στα θέματα ενέργειας και φορολογίας είναι και προς το συμφέρον της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Ζ. Μπαρόζο, τον Μάρτιο συμφωνήθηκε ένα πρόγραμμα προσαρμογής, που είναι το βασικό όχημα για μια νέα αρχή για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία, που παρέχει τα μέσα εκείνα που απαιτούνται για να ξεφύγει η Κύπρος από τη μη βιώσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Όπως σημείωσε, το όχημα αυτό θα βοηθήσει την Κύπρο να αναθεωρήσει το οικονομικό της μοντέλο και τις αδυναμίες ενός υπερτροφικού τραπεζικού συστήματος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ο κ. Μπαρόζο επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και τη στήριξή του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς προς την Κύπρο και τον ευχαρίστησε για την απόφασή του να δημιουργηθεί ομάδα στήριξης για την παροχή τεχνικής βοήθειας στην Κύπρο, ώστε να αναζωογονηθεί η οικονομία της και να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline