Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:33:55

Δύο πρόσθετα μέτρα για να ελεγχθεί- μειωθεί ο αριθμός των εργαζόμενων με μειωμένα ωράρια. Το στοίχημα του Γ. Βρούτση για τον Δεκέμβριο. Αύξηση 12% στην υπερωριακή εργασία και μείωση εισφορών. Κύριο

Παράλληλα με τα μέτρα για κάρτα εργασίας όσων αμείβονται για 4-5 ώρες απασχόλησης αλλά εργάζονται περισσότερο, καθώς και άλλα μέτρα ελεγχου της μαύρης εργασίας και της εκμεταλλευτικής εργοδοσίας.

Πρόκειται για ένα προσωπικό του στοίχημα και μαζί φιλόδοξη επιδίωξη τη Κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα νέα αναπτυξιακά μέτρα προσβάλλουν τα δικαιώματα των νέων εργαζομένων και κάνουν χειρότερη τη θέση τους. Με μεγαλύτερη εκμετάλλευση και χειρότερες συνθήκες δουλειάς και αμοιβής.«Το Δεκέμβριο του 2020 θα δείτε μια διαφορετική αγορά εργασίας υπέρ του εργαζόμενου» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάνοντας λόγο για «δύο όπλα που θα λειτουργήσουν συνδυαστικά» και «έξυπνες διαρθρωτικές αλλαγές». Ο υπουργός ανέφερε ότι οι νέες διατάξεις για τα εργασιακά, που εισάγονται στο γενικότερο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο προβλέπουν αύξηση 12% στην υπερωριακή εργασία, αλλά και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Το θέμα είναι να εξαλείψεις την πλασματική μορφή των ευέλικτων μορφών απασχόλησης... Αυξάνουμε κατά 12% την επιπλέον ωρομίσθια απασχόληση έκτος της συμφωνηθείσας. Ο εργαζόμενος σε ντελίβερι, σε καφετέριες που δουλεύουν με μερική απασχόληση και τους λένε ''κάτσε άλλη μια ώρα κάτσε άλλες δυο ώρες'', και αυτό υποκρύπτει εικονική μερική απασχόληση, αυτό χτυπιέται στη ρίζα του γιατί θα αναγκαστεί να έχει αυξημένο κόστος ο εργοδότης» τόνισε.

Ο υπουργός εξήγησε ότι ο εργοδότης έχει τρεις επιλογές: η πρώτη να δώσει το 12%, ή να διευρύνει τη σύμβαση -το τρίωρο να το κάνει 5ωρο ή 6ωρο- ή να τη μετατρέψει σε πλήρη.

Αυτό είναι το όπλο και το δεύτερο, που είπε ο πρωθυπουργός, είναι ότι το Δεκέμβριο θα θεσμοθετήσουμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες για εργοδότες και εργαζόμενους... Θα λειτουργήσουν συνδυαστικά σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline