Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:58:38

Πικρία για Μέρκελ και Ε.Ε. Μεγάλη φίλη χώρα η Γαλλία και μετά οι ΗΠΑ. Μεγαλύτερη προτίμηση για τη νέα Πρόεδρο με 87% από τους βουλευτές από το 58% του Λαού. Φόβοι σε όλους τους οπαδούς ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ για σύγκρουση με την Τουρκία. Κύριο

Συνεχίζεται το σκηνικό για Κυβέρνηση, Πρωθυπουργό και κόμματα που διαμορφώθηκε από τις εκλογές και τις μεγάλες επιλογές των εκλογών του Ιουλίου.

-Η νέα μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα τόσο στα εθνικά όσο και στο προσφυγικό μεταναστευτικό. Η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης στο διπλωματικό πεδίο, στο μεταναστευτικό, ενώ επικροτεί την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ένα μη πολιτικό πρόσωπο.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η έρευνα της Pulse δίνει 38% στην ΝΔ (όσο είχε και στην προηγούμενη μέτρηση έναντι 25,5% στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 0.5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 26 με 3%.

Σχεδόν 6 στους δέκα (ποσοστό 58%) επιβραβεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναντι 31% που την αξιολογεί αρνητικά. Έναντι του πολύ υψηλού ποσοστού 87% της ψήφου των 261 βουλευτών στους 300.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ μπροστά με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα (44-26%) ενώ 25% απαντά «κανένας από τους δύο».

Εξι στους δέκα ανησυχούν για την κλιμάκωση με την Τουρκία

Οι πολίτες ανησυχούν για την κλιμάκωση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά με τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Εξι στους 10 ανησυχούν (ποσοστό 62%) πολύ, ένα 16% ανησυχεί μέτρια ενώ λίγο έως καθόλου απαντά το 16% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση Pulse: Σωστές οι κινήσεις της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά

Πάνω από τους μισούς (55%) εκτιμούν ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης για τα ελληνουρκικά είναι σε σωστή κατεύθυνση έναντι 36% που απαντά ότι είναι σε λανθασμένη.

Παράπονα για την στάση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά εκφράζει το 55% των ερωτηθέντων καθώς την αξιολογούν ως αρνητική έναντι 31% που εκτιμά το αντίθετο.

Ωστόσο, επιβεβαιώνεται το παλαιό ρητό «Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία», καθώς 67% αξιολογεί ως θετική την στάση της χώρας στα ελληνοτουρκικά με μόλις; 18% να την αξιολολογεί αρνητικά.

Αρνητική κρίνουν τη στάση της Γερμανίας στις ελληνοτουρκικές διαφορές το 76% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις 10% την κρίνει θετικά.

Εξάλλου, αρνητικά αξιολογείται η στάση της ΕΕ στα ελληνοτουρκικά από το 64% έναντι 23% που την αξιολογεί θετικά.

Τέλος, σχεδόν οι μισοί (49%) αξιολογούν ως θετικά τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline