Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:18:37

Την κοπάνησε κρυπτόμενος και μετά δυο ημέρες ψευδολογεί ο «μπάτσος αστυνομικός» κατά του 11χρονου Ρομά. Κύριο

Όσα επινόησε και υποστήριξε ο αστυνομικός για τον ξυλοδαρμό του 11χρονου στο Μενίδι. Σοκάρουν οι μαρτυρίες στην κάμερα του ΣΚΑΪ για τον ξυλοδαρμό από τον αψίκορο αστυνομικό, με παρελθόν βίας.

Απόπειρες για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη πράξη του ξυλοδαρμού του 11χρονου αγοριού στο Μενίδι φέρεται να έκανε στους συναδέλφους του ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Χωρίς να πείσει και να προκαλέσει αντίθετα αισθήματα οργής.

Ο αστυνομικός, που επί ένα 24ωρο ήταν άφαντος, τελικά εμφανίστηκε τη Δευτέρα μετά την παρέλευση του αυτόφωρου στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί που ήταν παρόντες και παρακολουθούσαν άπραγοι συνελήφθησαν και θα δικαστούν κατηγορούμενοι για υπόθαλψη, ενώ ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ από την ΕΛΑΣ για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ένας αστυνομικός χτύπησε τον ανήλικο.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που φαίνεται στο βίντεο να χτυπά το παιδί, παρουσιάστηκε τελικά τη Δευτέρα στον εισαγγελέα αφού παρήλθε το αυτόφωρο και πλέον αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, της σωματικής βλάβης αλλά και του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η δικαιολογία

Ο αστυνομικός έκανε και δεύτερη εμφάνιση, αυτή τη φορά στην υπηρεσία του, για να παραλάβει τη διαταγή διαθεσιμότητας. Ερωτηθείς από συναδέλφους του για το περιστατικό φέρεται να είπε για τον 11χρονο ότι «με έβρισε αισχρά, και με έφτυσε, εκνευρίστηκα και τον χαστούκισα!».

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός μάλιστα δεν ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του, γιατί μετά από το περιστατικό του Σαββάτου φέρεται να έγινε αποδεκτής πληροφοριών ότι υπάρχει βιντεοληπτικο υλικό του ξυλοδαρμού του 11χρονου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές επέστρεψε στο σημείο αναζητώντας του κατόχους του υλικού, κι όταν δεν το βρήκε την Κυριακή επικοινώνησε με τον προϊστάμενό του ζητώντας του ρεπό για προσωπικό λόγο. Του χορηγήθηκε αρχικά, γιατί ο προϊστάμενός του δεν ήξερε τι είχε συμβεί, αλλά όταν το έμαθε, του ζήτησε να επιστρέψει στην υπηρεσία του. Ενώ το αποδέχτηκε αρχικά, δεν εμφανίστηκε για να γλιτώσει την αυτόφωρη διαδικασία.

Οι μαρτυρίες

Σοκάρουν στο μεταξύ οι μαρτυρίες στην κάμερα του ΣΚΑΪ για τον ξυλοδαρμού 11χρονου από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ. «Βγήκε το παιδάκι με τα αίματα από το στενό. Το είχε χτυπήσει» δήλωσε μια γυναίκα.

«Του λέει ''τι κάνεις εδώ; Εδώ μένω λίγο πιο δίπλα. Όχι δεν μένεις εδώ του λέει ο αστυνομικός. Κλέβεις''. Δεν πρόλαβε να απαντήσει το παιδάκι και το χτύπησε» ανέφερε ένας άλλος μάρτυρας του περιστατικού στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Ο αστυνομικός που επιτέθηκε στον ανήλικο το 2016 έχει παρελθόν. Είχε βιαιοπραγήσει και άλλες φορές κατά συλληφθέντων και μάλιστα τη μία σε βάρος ζευγαριού. Το συμβάν προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline