Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:39:53

Αποκάλυψη Κώστα Μπουτάρη: Στις εκλογές ψήφισα Κυρ. Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία. Γιατί έκανε αυτή την επιλογή, μετά την απογοήτευση του από το «Ποτάμι». Κύριο

Την αποκάλυψη ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ψήφισε Νέα Δημοκρατία, καθώς εκτίμησε, το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κοινωνία, την οικονομία και τους θεσμούς, έκανε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.

Μετά μάλιστα την πολιτική απογοήτευση του από τις διαλυτικές τάσεις και συμπεριφορές στο «Ποτάμι» του οποίου υπήρξε θερμός υποστηρικτής, όπως έχει εξηγήσει σε συνεργάτες του.

Αιτιολογώντας την επιλογή του στην κάλπη, ο κ. Μπουτάρης τόνισε: «Τον Μητσοτάκη τον ξέρω από παλιά. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, είναι ένας άνθρωπος ακούραστος, έχει ξεκάθαρο μυαλό, τον ψήφισα στις τελευταίες εκλογές, το λέω χωρίς να ντρέπομαι, τον ψήφισα, γιατί πιστεύω πως ήταν το αντίβαρο της ταλαιπωρίας που υποστήκαμε επί ΣΥΡΙΖΑ». Εννοώντας τον λαϊκισμό της αριστεράς, την απραξία στην οικονομία, την αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής προοπτικής, το θέμα των Πρεσπών με αρκετή προχειρότητα κλπ. Ο πρώην δήμαρχος ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως δεν ψήφισε ποτέ του ΣΥΡΙΖΑ, αν και, όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας τού άρεσε αρχικά.

«Στην αρχή πίστευα στον Τσίπρα, πίστευα ότι είχε τη δυνατότητα να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Αλλά λίγο η οικονομική κρίση λίγο ο Βαρουφάκης τα έκαναν μαλλιά κουβάρια. Ο Τσίπρας την τελευταία στιγμή κατάφερε και κατάλαβε σε ποιον κόσμο ζει. Διότι ο κόσμος δεν είναι αυτός που θέλεις εσύ, αλλά αυτός που είναι γύρω σου. Κατάλαβε ότι το να χτυπήσεις το "σύστημα" δεν είναι τόσο απλό. Όμως αυτή ήταν η λογική του Τσίπρα και της παρέας του, να χτυπήσουν το "σύστημα". Αλλά δεν χτυπιέται εύκολα το "σύστημα". Ή θα πρέπει να προσαρμοστείς και σιγά σιγά σαν Δούρειος Ίππος να το χτυπήσεις ή θα φας τα μούτρα σου».

Ερωτηθείς για το εάν το κεφάλαιο «πολιτική» έχει κλείσει για εκείνον, είπε πως «ό,τι είχα να κάνω το έκανα στην πολιτική. Δεν επιδιώκω καμία απολύτως πολιτική θέση. Είχα πάντα μια διάθεση να ανακατεύομαι στα κοινά, ανακατεύτηκα στον δήμο, φτάνει».

Το πρώτο σοκ ήταν όταν μάζεψα τα πράγματά μου

Παραδέχθηκε, δε, ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα του δημάρχου. «Το πρώτο σοκ ήταν όταν μάζεψα τα πράγματά μου. Στη συνέχεια προσπάθησα να αποτοξινωθώ απ' ό,τι έκανα τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Τότε ξυπνούσα το πρωί και ήξερα τι είχα να κάνω για τους επόμενους έξι μήνες. Μετά τον Αύγουστο, πέρυσι, ξυπνούσα και έλεγα "τι έχω να κάνω σήμερα;". Αυτό δημιουργεί και ένα αίσθημα κατάθλιψης, ας πούμε, αλλά επειδή δεν είμαι καταθλιπτικός τύπος, προσπαθώ να το διασκεδάσω. Έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα περισσότερα βιβλία απ' όσα έχω διαβάσει τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ερωτηθείς για την έως τώρα θητεία του νυν δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο κ. Μπουτάρης είπε πως «δεν θέλω να κρίνω οτιδήποτε γίνεται παρόλο που ορισμένα πράγματα με ενόχλησαν, με ενόχλησαν που δεν συνεχίστηκαν, όπως, για παράδειγμα, η περαιτέρω πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, τα πασσαλάκια που ξηλώνονται κ.ο.κ.

Όμως, κάθε δήμαρχος έχει την προσωπικότητά του, έχει το όραμά του για την πόλη, δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κρίνω τώρα τη δημαρχία Ζέρβα. Ας κάνει ό,τι σκέφτεται να κάνει, ας τα πει. όμως και τι σκέφτεται να κάνει και όχι μόνο γενικόλογα, "τι ωραία που θα 'ταν να ήταν ωραία η πόλη" και από κει και πέρα ο κόσμος θα τον κρίνει στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα να κρίνω τον διάδοχό μου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline