Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:07:14

Τεράστιο κύμα συμπαράστασης για τον 9χρονο Νάνο, που έπεσε θύμα bullying στην Αυστραλία και έφτασε να θέλει να αυτοκτονήσει. Αντιδράσεις κι από χιλιάδες μαθητές της ηλικίας του. Κύριο

Δηλώσεις καταδίκης και συμπαράστασης στο Διαδίκτυο και από την Ελλάδα. Παρηγορητικό δείγμα μιας συνειδητοποίησης και κοινωνικής ευαισθησίας-αλληλεγγύης που ενεργοποιήθηκε για το άθλιο φαινόμενο των νταήδων στα σχολεία, που δολοφονούν τους άλλους με λέξεις ακραίας βίας.

Γιγαντιαίο είναι το κύμα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο για ένα 9χρονο αγόρι στην Αυστραλία, το οποίο πέφτει κατ' εξακολούθηση θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές του, λόγω του νανισμού από τον οποίo πάσχει.

Η μητέρα του Κουάντιν Μπέιλς δημοσίευσε στο Facebook ένα βίντεο με τον 9χρονο γιο της, στο οποίο ο τελευταίος ξεσπάει σε λυγμούς και δηλώνει πως θέλει να πεθάνει, μετά από το τελευταίο επεισόδιο μπούλινγκ που βίωσε στο σχολείο.

Η μητέρα ακούγεται να λέει στο βίντεο, πως έχει έναν γιο, «ο οποίος σχεδόν καθημερινά θέλει να αυτοκτονήσει», υπογραμμίζοντας σε τι καταστάσεις μπορεί να οδηγήσει το μπούλινγκ. Αυτό που συγκλονίζει όμως περισσότερο στο βίντεο δεν είναι η φωνή της μητέρας αλλά ο ίδιος ο Κουάντιν που λέει, «θέλω να αυτοκτονήσω», «θέλω να πεθάνω».

Το βίντεο έχει ξεπεράσει ήδη τις 19 εκατομμύρια προβολές, προκαλώντας κύμα συγκίνησης και συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των διασήμων που είδαν το βίντεο και εν συνεχεία εξέφρασαν τη συγκίνηση και τη συμπαράσταση τους ήταν ο Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν, ο οποίος και δημοσίευσε ένα σχετικό μήνυμα στο Twitter.

«Κουάντιν είσαι δυνατότερος απ΄ό,τι νομίζεις, φίλε. Και ό,τι και να συμβεί εγώ είμαι φίλος σου», λέει ο Τζάκμαν στο βίντεο, στέλνοντας παράλληλα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του μπούλινγκ.

Hugh Jackman
✔@RealHughJackman

Quaden - you've got a friend in me. #BeKind @LokelaniHiga https://twitter.com/lokelanihiga/status/1230525408916824064 ...

Lokelani Higa@LokelaniHiga
Bullying hurts real people! I wish @RealHughJackman or @chrishemsworth could show this young man he's already a superhero for surviving and that he's stronger than he thinks. It breaks my heart https://megaphone.upworthy.com/p/effects-of-bullying-video ...

Την ίδια στιγμή, μετά από πρωτοβουλία του Αμερικανού κωμικού Μπραντ Γουίλιαμς, συγκεντρώνονται χρήματα για ένα ταξίδι του Κουάντιν στη Ντίσνεϊλαντ, με το ποσό να έχει ήδη ξεπεράσει τα 150.000 δολάρια.

«Δεν είναι μόνο για τον Κουάντιν, είναι για όλους όσοι έχουν υποστεί μπούλινγκ στη ζωή τους και τους έχουν πει ότι δεν είναι αρκετά καλοί», είπε ο κωμικός, τονίζοντας ότι τα χρήματα που θα περισσέψουν από το ταξίδι θα δοθούν σε οργανώσεις κατά του μπούλινγκ.
Αλλά και ο σταρ του μπάσκετ Ενες Καντέρ εξέφρασε τη στήριξή του μέσω twitter στην οικογένεια και την κάλεσε σε έναν αγώνα μπάσκετ του NBA.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline