Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  14:48:35

Εικόνες πανούκλας στην Ιταλία και την Ισπανία, με πρωτοφανείς αριθμούς μολυσμένων και θανάτων στην Ευρώπης και παγκοσμίως. Μόνο χθες ...919 θάνατοι στη Ιταλία, ...575 στην Ισπανία. Κύριο

Πανικός στην Ισπανία για τους ρυθμούς καλπασμού της νόσου. Φόβοι από την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Ιταλία και ανησυχίες ότι μπορεί να γίνει το νέο hotspot του ιού.

-Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, ο αριθμός αυτός είναι αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό από τα τέλη Φεβρουαρίου όταν και καταγράφτηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Ξεπέρασαν τους 9.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα

Θλιβερός απολογισμός θυσίας στο καθήκον: 43 έφτασαν οι γιατροί που έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού

Η τελευταία υψηλότερη καταγραφή θανάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα ήταν στις 21 Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκαν 793 νεκροί σε μια ημέρα στην Ιταλία. Συνολικά, η Ιταλία θρηνεί 9.134 νεκρούς από την πανδημία.

Με τον σημερινό απολογισμό, η Ιταλία περνά στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, με 86.498 ασθενείς Covid-19, πίσω από τις ΗΠΑ και πάνω από την Κίνα.

-Άλλους 769 νεκρούς από τον κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο θρηνεί η Ισπανία, ένας αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με χθες, Πέμπτη 26 Μαρτίου, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 655 άνθρωποι.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, πλέον οι νεκροί στην Ισπανία ανέρχονται σε 4.858, ενώ τα κρούσματα στη χώρα είναι 64.059. Συνολικά 4.165 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν και 9.357 ασθενείς από κορωνοϊό που έχουν ιαθεί.

Οι 769 νεκροί είναι ο μέγιστος αριθμός θυμάτων σε μία μέρα στην Ισπανία από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο των υπουργών της χώρας για να αποφασίσει την επέκταση της κατάστασης συναγερμού στην Ισπανία μέχρι τις 11 Απριλίου.

«Ο αριθμός των νεκρών δείχνει να σταθεροποιείται»

Ωστόσο ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την διαχείριση της επιδημίας Φερνάνδο Σιμόν δήλωσε ότι σε ποσοστιαία βάση ο αριθμός των νεκρών δείχνει να σταθεροποιείται. Η Ισπανία είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους μετά την Ιταλία. Όμως ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων είναι πλέον μεγαλύτερος από της Ιταλίας, η οποία κατέγραψε χθες 662 θανάτους σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters η αύξηση του αριθμού των νεκρών το τελευταίο 24ωρο ήταν +19%. Ο αριθμός του κρουσμάτων στην Ισπανία ανέρχεται πλέον σε 64.059, με 7.800 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο καταγράφεται ελαφρά μείωση του ρυθμού της μετάδοσης με +14% νέα κρούσματα κατά το 24ωρο Πέμπτης-Παρασκευής, έναντι +18% και +20% τα δύο προηγούμενα 24ωρα.

Περισσότερα από 9.400 μέλη του υγειονομικού προσωπικού έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, αριθμός που αντιστοιχεί στο 15% των κρουσμάτων στην Ισπανία. Περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι βρίσκονται στην εντατική, ενώ 9.357 έχουν ιαθεί.

Σήμερα, ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι 4.165, 486 περισσότεροι σε ένα 24ωρο. Ωστόσο, και αυτός ο αριθμός είναι χαμηλότερος σε σχέση με τα επιπλέον κρίσιμα περιστατικά των προηγούμενων ημερών, 513 την Πέμπτη και 530 την Τετάρτη.

Κορωνοϊός: Αναμένεται δύσκολη εβδομάδα στην Ισπανία

Για την αποτίμηση των επιδημιολογικών τάσεων, αξιολογείται κατά σειρά ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, έπειτα ο ρυθμός αύξησης των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση και τελευταίος ο ρυθμός αύξησης των νεκρών. Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της Ισπανίας έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου σε αυστηρό περιορισμό που παρατάθηκε μέχρι τις 11 Απριλίου. Οι ισπανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι «δύσκολη», εν αναμονή της κορύφωσης της επιδημικής καμπύλης.

Κορωνοϊός - Ιταλία: «Δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση», λέει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Υγείας

Η Ιταλία δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού, υποστήριξε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της χώρας, μια ημέρα μετά την καταγραφή ακόμη 6.150 κρουσμάτων και 712 θανάτων σε διάστημα 24 ωρών.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη την κορύφωση και δεν την έχουμε ξεπεράσει», σημείωσε ο Σίλβιο Μπρουσαφέρο σε συνέντευξη Τύπου.
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, υπάρχουν «ενδείξεις μείωσης» στους αριθμούς των Ιταλών που προσβάλλονται από τον ιό, εξηγώντας ότι η κορύφωση, δηλαδή το σημείο εκείνο από το οποίο τα νέα κρούσματα θα αρχίσουν να κινούνται καθοδικά, μπορεί να μην βρίσκεται μακριά.

«Οταν η αποκλιμάκωση ξεκινήσει, το πόσο απότομη θα είναι, θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά μας», ανέφερε ακόμη, παραπέμποντας εκ νέου στο ότι οι Ιταλοί πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν αυστηρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline