Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:08:06

Ούτε ένας θάνατος, ούτε ακόμα ένα κρούσμα της ύπουλης νόσου σε πέντε περιοχές της χώρας.... ιδανικές για επίσκεψη. Πρόκειται για τους επίζηλους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Φωκίδος. Σε άλλους δέκα νομούς τα κρούσματα. Κύριο

Ανάμεσα τους οι νομοί Δράμας, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας Κορίνθου, Χίου. Με εξαίρεση την περιοχή της Αττικής ορισμένοι νομοί της Μακεδονίας και της Θράκης πλήρωσαν τον βαρύτερο φόρο σε ασθενείς και σε θανάτους τον κορωνοιό.

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα -Σε ποιες περιοχές έχουν κρούσματα και πόσα, ποιες έμειναν αλώβητες

Την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα αποτυπώνει η νέα «Ημερήσια έκθεση» του ΕΟΔΥ που εκδόθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου.

Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζονται τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 15:00. Έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά 1.156 κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων 95 νέα κρούσματα σε σχέση με τις 28/03/2020.

Γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα

Οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι οι εξής (ξεκινώντας από βορειοανατολικά):

krousmata1

Δράμας
Χαλκιδικής
Γρεβενών
Θεσπρωτίας
Κέρκυρας
Καρδίτσας
Ευρυτανίας
Αιτωλοακαρνανίας
Φωκίδας
Κορίνθου
Χίου

Χάρτης επίπτωσης βεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού

krousmata2

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί εργαστηριακά: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 15.151 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 970 (6,4%) θετικά στον κορωνοϊό.

Όσον αφορά την ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων, τα περισσότερα καταγράφονται στις ηλικίες από 45 έως 60 ετών (συνολικά 343).

Ηλικιακή κατανομή κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα

krousmata3

Σοβαρά κρούσματα COVID-19: Έχουν καταγραφεί 38 θάνατοι (39 πλέον μετά το θάνατο της 76χρονης στη Λέσβο) σε ασθενείς με COVID-19, ενώ 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Άλλοι 5 ασθενείς έχουν εξέλθει από τη ΜΕΘ. Στο παρακάτω Διάγραμμα απεικονίζεται ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ που ήταν καλυμμένες με ασθενείς με COVID-19 κατά τις τελευταίες ημέρες (με γκρίζο χρώμα ασθενείς που κατέληξαν την αντίστοιχη ημερομηνία• οι αριθμοί αφορούν τους ασθενείς που συνεχίζουν να νοσηλεύονται).

Κρούσματα COVID-19 που νοσηλεύονται ανά ημέρα σε ΜΕΘ

krousmata4

Στις 23 Μαρτίου, μια εβδομάδα πριν, περίπου 28 περιφερειακές ενότητες είχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline