Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:50:04

Ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές ο Αλ. Τσίπρας αλλά ο Στ. Πέτσας τον ...καθησυχάζει. Αδειάζει κάπως το Θ. Καρτερό, δικαιολογεί (ως συνήθως..) τον Π.Πολάκη και υπόσχεται «γόνιμη αντιπολίτευση». Κύριο

Τσίπρας στον Νικ. Χατζηνικολάου: Αισθητή αποστασιοποίηση, σχεδόν άδειασμα για τον Θανάση Καρτερό και τις ακραίες φωνές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ξόρκισμα της ιδέας για πρόωρες εκλογές, την οποία κατήγγειλε (για να τον καθησυχάζει κάπως ειρωνικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι αυτό το φοβικό γεγονός δεν πρόκειται να γίνει) και η διαβεβαίωση για υπεύθυνη και γόνιμη σε προτάσεις Αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για τα κύρια σημεία της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης. Την ώρα που ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού καυτηρίασε, σχεδόν λοιδώρησε πολιτικά, τον επιστήμονα λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, που δέχεται διαδικτυακές "επιθέσεις" και ειρωνείες από ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι απολαμβάνει της καθολικής εμπιστοσύνης των Ελλήνων, ο κ. Τσίπρας διαφοροποιήθηκε , αισθητά μάλιστα.

"Δεν θα ασκούσα κριτική στον επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα, ασκώ κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης", ήταν η απάντηση του στις σχετικές ερωτήσεις, σχολιάζοντας, όμως, ότι ο Παύλος Πολάκης έσπευσε από την πρώτη στιγμή να συναντήσει τον κ. Κικίλια προκειμένου να βοηθήσει. Αναφορικά, δε, με τη στάση στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο "θα λογαριαστούμε μετά", ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι αυτό η προτεραιότητα, κάλεσε να μην μεγιστοποιούνται επί μέρους περιστατικά και τόνισε ότι η γενική εικόνα του κόμματος του είναι άλλη.

Ειδικότερα τα κύρια σημεία Τσίπρα σ4 ΑΝΤ1 – Χατζηνικολάου:

Το κρίσιμο τούτη την ώρα δεν είναι να σκεφτούμε με όρους πολιτικού κόστους, είναι μια δύσκολη μάχη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε αυτή τη μάχη δεν έχει νόημα τα κόμματα να ερίζουν, αλλά το να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ενώ όμως εμφανίστηκε συναινετικός ως προς την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, πήρε σαφείς αποστάσεις όσον αφορά την οικονομική της πολιτική υπογραμμίζοντας ότι "όλη η Ευρώπη επιδοτεί την εργασία, στην Ελλάδα επιδοτούν την ανεργία και τις απολύσεις". "Πουθενά στην Ευρώπη δεν επιδοτούν την ανεργία όπως κάνει εδώ ο κ. Βρούτσης, επιδοτούν την εργασία, μπορεί να μην δίνουν το 100% όπως προτείνουμε εμείς, αλλά δίνουν το 90%, το 80%, το 70%", είπε, υπογραμμίζοντας ότι συνεπώς υπάρχει και ζήτημα ποιότητας μέτρων.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δημόσιο σύστημα υγείας λέγοντας: "έχουμε μία μεγάλη αδυναμία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας που συρρικνώθηκε στα χρόνια των μνημονίων. Ξεκινάμε από μία μειονεκτική θέση και δεν είναι εύκολο να αναστραφεί σε έναν μήνα...Οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Για το "θα λογαριαστούμε"

"Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ένα τέτοιο εποικοδομητικό κλίμα από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Δεν πρέπει να μεγιστοποιούμε επί μέρους περιστατικά αλλά να δούμε την γενική εικόνα. Την πρώτη ευθύνη για να διατηρηθεί το πλαίσιο της συνεννόησης το έχει η κυβέρνηση, την ευθύνη για να διατηρηθεί το κλίμα συναίνεσης το έχει η αντιπολίτευση. Η στάση της αντιπολίτευσης και όχι μόνο της αξιωματικής, δεν έχει να κάνει τίποτε με το κλίμα που υπήρχε όταν ήταν στην αντιπολίτευση η ΝΔ, σε λιγότερο κρίσιμες καταστάσεις. Στην αντιπολίτευση θα πρέπει να πιστωθεί ότι το να θεωρεί ότι πρέπει να περάσει αυτή η μπόρα για να αρχίσει η πολιτική αντιπαράθεση είναι θετική στάση... Κλείνοντας είπε ότι "Επί της αρχής τώρα δεν είναι η ώρα να λογαριαστούμε, είναι η ώρα να στηρίξουμε". Όσο για την ανάρτηση της κ. Βουνάτσου την αποδοκίμασε η Νομαρχιακή Οργάνωση Λέσβου.

Περίμενα λιγότερη αλαζονεία από την κυβέρνηση
"Η λογική του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν την ύφεση, να διατηρήσουμε την προσφορά και τη ζήτηση στα επίπεδα του Φλεβάρη ώστε όταν επανεκκινήσει η οικονομία να είναι από καλύτερη βάση", τόνισε. Σχολίασε ότι θα περίμενε από την κυβέρνηση "να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη σοβαρότητα και λιγότερη αλαζονεία τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως όταν γίνονται από ανθρώπους που είχαν στα χέρια τους την ευθύνη της οικονομίας σε πολύ δύσκολες στιγμές και κατάφεραν αυτό που δεν κατάφερε το παλιό πολιτικό σύστημα, να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια". Χαρακτήρισε "αδιανόητο" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαντά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο "κάνοντας εσκεμμένη σύγχυση με τους αριθμούς", λες και είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών "κανένα μαθητούδι του πρώτου έτους της ΑΣΟΕΕ".

Τσίπρας: Δεν μπορούμε να συζητάμε για εκλογές

Ερωτηθείς σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και αν φοβάται εκλογές το Φθινόπωρο, ο κ. Τσίπρας είπε πως δεν μπορεί να σκεφτεί ότι σ' αυτές τις έκτακτες συνθήκες ότι το μυαλό των πολιτικών δυνάμεων είναι στην προσμέτρηση δημοτικότητας και ποσοστών, πόσο δε μάλλον σε πολιτικές εξελίξεις εν μέσω πανδημίας. "Αν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, θα υποστεί τεράστια πολιτική ζημία, δεν θα του συγχωρήσει ο λαός. Έχει μια νωπή λαϊκή εντολή, πρέπει να πει με ποιο σχέδιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και από που αντλεί αυτή την ψευδαίσθηση αυτάρκειας ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του", είπε.

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Πέτσας στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Κανένα θέμα. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν ασχολούμαστε με τις φοβίες της αντιπολίτευσης».
ψευδαίσθηση αυτάρκειας ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του", είπε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline