Σάββατο 20 Απριλίου 2024  05:10:42

Μέτρια η κίνηση σε καφετέριες- μπαρ με καλές ελπίδες για το μέλλον αλλά περιορισμένη προσέλευσης σε ταβέρνες και εστιατόρια. Αιτίες τα μέτρα φύλαξης και το οικονομικό. Κύριο

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ : Δεν άνοιξε το 20% των επιχειρήσεων εστίασης.

Η πρώτη μέρα στην εστίαση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή. «Στο επίπεδο του καφέ η κίνηση ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά στο φαγητό η κατάσταση ήταν δραματική», λέει ο κ. Καββαθάς Ούτε και η δεύτερη, χθες Τρίτη. Μειωμένη πολύ η προσέλευση κάτω από 20% της παλαιάς, συνηθισμένης προσέλευσης πελατών για φαγητό. Ο μεσημέρι και το βράδυ.

Αιτίες η συνήθεια να παραμένουν σπίτι, η προτίμηση για παρέες στα σπίτια σε μπαλκόνια και αυλές-κήπους, η προσέλευση κυρίως μόνο καφετέριες αλλά και το οικονομικό, δηλαδή η δαπάνη για εστιατόρια και ταβέρνες. Με όχι πάντα προσαρμογή των τιμών στη μείωση του ΦΠΑ..Με καλές ελπίδες ότι η κίνηση στην εστίαση θα αυξηθεί από τα μέσα Ιουνίου με τους ξένους τουρίστες.
Ιουνίου

«Περίπου το 20% των επιχειρήσεων δεν άνοιξε» την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της εστίασης σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, Γιώργο Καββαθά.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Καββαθάς, σημείωσε επίσης ότι «στη συνέχεια θα φανεί πόσες επιχειρήσεις ενδεχομένως θα βάλουν λουκέτο».

Μέσα σε αυτό το νούμερο περιλαμβάνονται, όπως διευκρίνισε ο κ. Καββαθάς, πολλές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανοίξουν λόγω περιορισμών- όπως τα καταστήματα που έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους.

Η πρώτη μέρα στην εστίαση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή. «Στο επίπεδο του καφέ η κίνηση ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά στο φαγητό η κατάσταση ήταν δραματική», λέει ο κ. Καββαθάς.

Αυτό θα έχει επιπτώσεις τόσο σε απώλειες θέσεων εργασίας όσο και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ενώ με τέτοια κρίση δεν θα μπορέσει να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στην τιμή, για τον καταναλωτή, σημείωσε ο κ. Καββαθάς.
Χαρακτήρισε δε τα μέτρα της κυβέρνησης που αποφάσισε για τον κλάδο «ντροπιαστικά». Και αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου προκειμένου να μπορέσει να στηριχθεί η εστίαση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline