Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  11:10:40

Νέα επέκταση-βάρος στον ιδιωτικό τομέα για τα ευεργετήματα των υπαλλήλων-γονέων σε Υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ. Κύριο

Μειωμένο ωράριο και στον ιδιωτικό τομέα για γονείς με μαθητές.

Όσες διευκολύνσεις, ευεργετήματα εφαρμόσθηκαν ή διατηρήθηκαν για τους εργαζόμενους γονείς στο Δημόσιο θα ισχύσουν και στον ιδιωτικό τομέα διευκρίνισαν στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ικανοποίησαν τους εργαζόμενους γονείς, άνδρες και γυναίκες αλλά όχι και τους εργοδότες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Οι υπουργοί εξήγησαν πως για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφόσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, θα χρεώνονται μία κανονική. Κάτι, που δεν συμβαίνει με πολλή συνέπεια χρέωσης στον χώρο του Κράτους.

Επίσης έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά δύο ώρες για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία. Φυσικά με την άδεια αυτή να είναι υποχρεωτική για τους εργοδότες.
Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω μέτρα θα ισχύσουν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς που για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έχει οριστεί έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline