Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  10:51:12

Ευκλ.Τσακαλώτος και λοιποί κατά Γ. Πρετεντέρη και Δ. Καμπουράκη και άλλων σεξιστών για όσα σχολίασαν για τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου και Νοτοπούλου. Κύριο

Η αντίθετη άποψη της Ευρωβουλευτού της ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ για τον υπερτονισμό της όλης υπόθεσης ως σεξιστικής, κατηγορίας εύκολης και συνηθισμένης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι γράφει στην ανάρτησή του ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αιχμές κατά των δύο δημοσιογράφων. Τι είχε πει ο κ Γιάννης Πρετεντέρης για την Έφη Αχτσιόγλου και την Κατερίνα Νοτοπούλου.
Αιχμές μέσω Facebook κατά όσων «στρέφονται στον σεξισμό», ελλείψει ουσιαστικής κριτικής στο πρόγραμμα που παρουσίασε την Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ, άφησε ο Τομεάρχης Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εκτός από το γενικό του σχολίου περί σεξισμού, ο κ. Τσακαλώτος αφήνει έμμεσες αιχμές κατά του Δημήτρη Καμπουράκη, γιατί στον ΣΚΑΪ το Σαββατοκύριακο, ρώτησε αριστούχο μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, το «τι βαθμό παίρνει στα οικοκυρικά». Επίσης, εμμέσως πλην σαφώς, με το σχόλιό του, ότι «η βασική αντίδραση στο κοστολογημένο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε χθες είναι να σχολιάζουν τις παρευρισκόμενες τομεάρχισσες του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το μήκος της φούστας τους», ο κ. Τσακαλώτος στρέφεται εμμέσως και κατά του Γιάννη Πρετεντέρη.

Η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου:
«Διαβάζοντας το πρωί διάφορα φιλοκυβερνητικά site, βλέπω ότι η βασική αντίδραση στο κοστολογημένο πρόγραμμα που παρουσιάσαμε χθες είναι να σχολιάζουν τις παρευρισκόμενες τομεάρχισσες του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το μήκος της φούστας τους.
Καταλαβαίνω ότι είτε δυσκολεύονται ή αδυνατούν να δώσουν ουσιαστική απάντηση. Η καταφυγή τους είναι ο σεξισμός τους. Οι γυναίκες κρίνονται για την εμφάνισή τους όπως ποτέ κανένας άντρας δεν θα κρινόταν, είτε ασχολούνται με την πολιτική, είτε όχι. Είδαμε μάλιστα, σε πρωτοσέλιδα, να λοιδορούνται γυναίκες, θύματα επιθέσεων. Είδαμε δημοσιογράφο να ρωτάει αριστούχο μαθήτρια πως τα πάει με τα «οικοκυρικά».

Το ένα ζήτημα είναι ότι αν δεν μπορούν να πουν κάτι για το πρόγραμμά μας ας σωπάσουν, θα φροντίσουν τα στελέχη και μέλη του κόμματος να ενημερώσουν τον κόσμο για το πρόγραμμα, τα παραδείγματα, και τις προτάσεις μας.
Το άλλο είναι ότι όλος ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να παλέψει για να εκλείψει αυτός ο κακοποιητικός λόγο».

Τι είχε πει ο Πρετεντέρης

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης, μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του, είπε αναφορικά με την κ. Αχτσιόγλου: «Ασχοληθήκαν λέει όλοι με το μίνι φόρεμά της Αχτσιόγλου και κανένας με το πρόγραμμα του. Αυτό είναι αλήθεια. Όλοι γράφουν τι ωραίο μίνι φόρεμα φορούσε η Αχτσιόγλου, λέξη για τα διχίλιαρα που μοίραζε ο πρόεδρος γιατί όλοι ξέρουν ότι τα διχίλιαρα είναι κουβεντιαστά, ενώ το μίνι ήταν ωραίο. Μας απογοήτευσε και η Κατερίνα μας Νοτοπούλου, εμείς που είμαστε της Νοτοπούλου και όχι της Αχτσιόγλου, στεναχωρήθηκα τώρα που δεν ανεδείχθη η Νοτοπούλου από την παράσταση, και την παράσταση την έκλεψε η Αχτσιόγλου. Δεν μου αρέσει εμένα αυτό. (...) Βάζαν και μίλαγαν οι άλλοι για το μίνι της Αχτσιόγλου. Είναι καλό το μίνι τώρα που το βλέπω. Και το τακούνι είναι ωραίο, και το περιεχόμενο. Μια χαρά είναι και το περιεχόμενο. Μια χαρά και το περιεχόμενο. Α ρε Κατερινάκι, μας τάπωσε εχθές η Αχτσιόγλου»

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ "συνήγορος υπεράσπισης" του Πρετεντέρη για το απρεπές σχόλιο για την Έφη Αχτσιόγλου...

Ενώ εκπρόσωποι κομμάτων και δημοσιογράφοι επικρίνουν τον Γιάννη Πρετεντέρη για την επιμονή του σε σχόλια σεξιστικού περιεχομένου, αρχικώς για την Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια για την Έφη Αχτσιόγλου, ο γνωστός δημοσιογράφος βρήκε υποστήριξη από μια γυναίκα!

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Ελίζα Βόζεμπεργκ (νομικός) έσπευσε να δηλώσει πως τα σχόλια αυτά δεν είναι σεξιστικά αλλά...φιλοφρονήσεις!
"Το σχόλιο για το μίνι της κ. Αχτσιόγλου που είναι πολύ ωραία κοπέλα δεν είναι σεξιστικό. Θαυμασμό εκφράζει. Όλα έτοιμοι να τα παρεξηγήσουν είναι κάποιοι", επισήμανε με ανάρτησή της στο twitter. Η κ. Βόζεμπεργκ ένοιωσε την ανάγκη να πάρει το μέρος του Γιάννη Πρετεντέρη και μάλιστα δίχως να ερωτηθεί...

Eliza Vozemberg MEP
✔@vozemberg

Το σχόλιο για το μίνι της κ. Αχτσιόγλου που είναι όντως πολύ ωραία κοπέλα, δεν είναι σεξιστικό. Θαυμασμό εκφράζει. Όλα έτοιμοι να τα παρεξηγήσουν είναι κάποιοι...

Απάντηση στον χρήστη @vozemberg
Όταν ο δημοσιογράφος @jpretenteris σχολιάζει και λέει στο ραδιόφωνο: "ωραίο το μίνι, ωραίο κ το περιεχόμενο". Θα σας άρεσε να το πει για εσάς αυτό κυρία @vozemberg; Να αναφέρεται στα πόδια, στο κορμί σας δημοσίως.

Eliza Vozemberg MEP
✔@vozemberg

Υπερασπίστηκα τη φιλοφρόνηση. Δεν θεωρώ οτι υπήρξε πρόθεση προσβολής της κ. Αχτσιόγλου, αυτό είπα.

Σχόλιο για τη δημοσιογραφία στις μέρες μας με αφορμή την κάλυψη του ρεπορτάζ για της 34χρονης που δέχθηκε επίθεση με το βιτριόλι και τα όσα σεξιστικά είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης για την Έφη Αχτσιόγλου έκανε μέσω facebook ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης.

Έγραψε ο Γιάννης Παντελάκης:

Έχουμε την "αποκαλυπτική δημοσιογραφία" όπου η ιστορία της κοπέλας που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι δεν αντιμετωπίζεται ως μια φρικτή ιστορία, αλλά ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές (π.χ.Τατιάνας Στεφανίδου) την μετατρέπουν σε δραματοποιημένο θέαμα με λεπτομέρειες για την προσωπική/ερωτική της ζωή και πλούσιο φωτογραφικό υλικό του θύματος.

Όλα γεμάτα υπονοούμενα, εύπεπτα για τους τηλεθεατές. Έχουμε και την "σοβαρή δημοσιογραφία" (π.χ. Γιάννης Πρετεντέρης), όπου μετά το κομμωτήριο της Φώφης Γεννηματά, σήμερα μας πληροφόρησε ότι "είναι καλό το μίνι της Αχτσιόγλου αλλά, δεν μπορώ να πω, και το περιεχόμενο καλό είναι".

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ζέφη Δημαδάμα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter σχετικά με το σχόλιο Πρετεντέρη:
"Ξαναχτύπησε ο Πρετεντέρης!

Νέο επεισόδιο σεξιστικής επίθεσης κατά της Έφης Αχτσιόγλου για την εμφάνιση της! Μετά τη Φώφη Γεννηματά συνεχίζει
Κάποιος θεσμικά θα λάβει μέτρα;

Κυρίες και κύριοι των ΜΜΕ; ΕΣΗΕΑ;"
Τι είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης για την Έφη Αχτσιόγλου
Στο κλείσιμο της εκπομπής τόνισε λέγοντας "καλό το μίνι της Αχτσιόγλου, αλλά δεν μπορώ να πω, και το περιεχόμενο καλό είναι"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline