Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  12:47:29

Ο άρρωστος κόσμος της παιδεραστίας, ανθεί –δυστυχώς- και στα σχολεία. Το φαινόμενο φαίνεται να είναι μεγαλύτερο. Ανάξιοι εκπαιδευτικοί βιαστές μαθητριών του ...Δημοτικού και του Γυμνασίου. Κύριο

Η αρρωστημένη ψυχολογία των εκπαιδευτικών, η ανωριμότητα των θυμάτων, το σοκ από γονείς και συγγενείς, οι σοβαρές επιπτώσεις στη ψυχολογία των παιδιών.

1.- Άρρωστο και άηθες φαινόμενο η παιδεραστία, και χειρότερα ακόμα οι βιασμοί ανηλίκων κοριτσιών (και όχι εδώ, τόσο σε βάρος αγοριών, όπως συμβαίνει στα σπίτια και ανάμεσα σε συγγενείς) μέσα στα σχολεία και μάλιστα από δασκάλους και καθηγητές δημοτικά και γυμνάσια-Λύκεια. Συνήθως 15-16 ετών το πολύ και συχνά με κοπέλες μικρότερες σε ηλικία. Καταστάσεις εξωραϊσμένες σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως εκείνες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως μαθήτρια ερωτευμένη με τον καθηγητή της Δημ, Παπαμιχαήλ αλλά, δυστυχώς, άλλες ανάλογες παρόμοιες καταστάσεις, «ερωτικών θαυμασμών και σχέσεων» παρουσιασμένες λυρικά και αθώα... Τα τελευταία φαινόμενα και οι αποκαλύψεις νέων βιασμών το επιβεβαιώνουν ότι το φαινόμενο μάλλον είναι μεγαλύτερο στην κοινωνία, βαθύτερο και πιο δυσώδες, όμως ευτυχώς αρχίζει σιγά-σιγά να ξεσκεπάζονται αντίθετα με τη συγκάλυψη και την «σιωπηλή ντροπή» σε σχέση με το παρελθόν.

2.Προφυλακίσθηκε μετά εκδίκαση στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο 54χρονος γυμναστής, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συρροή και ασέλγεια κατ εξακολούθηση.. Το ίδιο συνέβη και με τον 51 ετών δάσκαλο βιαστής

Ο γυμναστής επιμένει στην αθωότητά του και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του. Ισχυρίζεται ότι είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και στο πλαίσιο αυτό υπάρχει όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό που βρέθηκε στους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή του.

3. Όμως, συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις αναφορικά με τις υποθέσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών από εκπαιδευτικούς σε Ηλιούπολη και Ερέτρια.

Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για την αποπλάνηση των δύο ανήλικων κοριτσιών από καθηγητές τους καταδικάζουν ως τελείως ασυνείδητα άτομα.

Χωρίς ενδοιασμούς δρόμο για τη φυλακή έδειξαν με ομόφωνη απόφασή τους ανακρίτρια και εισαγγελέας στον 44χρόνο καθηγητή, ο οποίος κατηγορείται ότι διατηρούσε σχέση με μαθήτρια του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας αποδέχθηκε μέρος της κατηγορίας που αντιμετωπίζει για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κα´εξακολούθηση.
Φέρεται να υποστήριξε ότι είχαν πιο στενή σχέση με την μαθήτρια από τον Φεβρουάριο του 2020 και αφού ήδη είχε κλείσει τα 15χρόνια της και πως ό,τι συνέβη, έγινε μόνο μία φορά.
Επίσης, φέρεται να εμφανίστηκε συντετριμμένος και μετανιωμένος για το κακό που έκανε σε δύο οικογένειες, τη δική του και της μαθήτριας.

4.Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση αποπλάνησης στην Ηλιούπολη είναι ανατριχιαστικές.

Η σύλληψη του 44χρονου φυσικομαθηματικού και οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα του ίδιου και της ανήλικης μαθήτριάς του, έκαναν στόματα που έμεναν κλειστά για μήνες να ανοίξουν. Είναι άνθρωποι που όπως φαίνεται γνώριζαν αλλά δυστυχώς δεν αντέδρασαν έγκαιρα για να προστατέψουν τη μικρή.

Η γυναίκα που μίλησε στην κάμερα του LIVE NEWS είναι μητέρα συμμαθητή της 14χρονης. Αποφασίζει να λύσει τη σιωπή της και τα όσα λέει βάζουν σε σκέψεις. Η παράνομη σχέση του κατά τα άλλα εκπαιδευτικού με την ανήλικη ήταν όπως αποκαλύπτει για τους περισσότερους στο σχολείο ένα κοινό μυστικό.
Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγγελίες, ο καθηγητής εκμεταλλεύτηκε ένα οικογενειακό πρόβλημα της ανήλικης και άρχισε να την πολιορκεί. Ήταν η αρχή στην υπόθεση που πλέον συνταράσσει την Ηλιούπολη.

«Ήταν γνωστή η σχέση τους από τον Μάιο 2019. Παιδιά που ήταν κοντά στη μαθήτρια γνώριζαν τι γινόταν» λέει η ίδια.
Οι συμμαθητές της 14χρονης είχαν αρχίσει να εντοπίζουν την αδικαιολόγητη οικειότητα στην σχέση καθηγητή και μαθήτριας από πέρυσι. Το ίδιο, όπως λέει η μητέρα του μαθητή, και οι περισσότεροι συνάδελφοι του 44χρονου.

«Κάποιοι καθηγητές ήξεραν γιατί είχε πέσει και στην αντίληψη των μαθητών κάποιοι καθηγητές να σχολιάζουν 'μαζέψτε τη φίλη σας και αφήστε τον τάδε'».
Οι διάλογοι στους διαδρόμους, τα μηνύματα στους τοίχους και η διαφορετική συμπεριφορά του φυσικομαθηματικού μέσα στην τάξη, κοντά στην 14χρονη, άρχισαν να προκαλούν συζητήσεις που με το πέρασμα του χρόνου φούντωναν, εντός αλλά και εκτός σχολείου.

Τα πάντα εξελίσσονται χωρίς οι γονείς της 14χρονης να γνωρίζουν το παραμικρό. Η κόρη τους φροντίζει να σβήνει τα μηνύματα και όποτε βγαίνει με τον 44χρονο, καταφέρνει να πείσει ότι μαζί της θα βρίσκονται μόνο οι φίλες της. Κάποιες μαθήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί στον διευθυντή για απρεπή συμπεριφορά του καθηγητή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθυντής αναζητούσε τρόπο τους τελευταίους μήνες για να αποσπάσει τον εκπαιδευτικό σε άλλη θέση.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού φωτογραφίες της με τον καθηγητή. Σταδιακά το παιδί ξεδίπλωσε την ιστορία που είχε ζήσει, ενώ πλέον τον λόγο έχει πάρει η Δικαιοσύνη στην οποία θα οδηγηθεί ο καθηγητής.

5.Συγκλονισμένη και η Ερέτρια

Δεν είναι όμως μόνο η υπόθεση της Ηλιούπολης που βλέπει το φως, καθώς στη δημοσιότητα ήρθε και δεύτερο κρούσμα αποπλάνησης μαθήτριας από εκπαιδευτικό, αυτή τη φορά στην Εύβοια.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 51χρονο δάσκαλο που συνδεόταν με 14χρονη από το δημοτικό, όταν την είχε μαθήτρια!

Κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Σημειώνεται ότι είναι έχει οικογένεια και ασχολείται με τα κοινά, με τον διευθυντή του σχολείου όπου εργάζεται ο 51χρονος να δηλώνει ότι πρόκειται για πρότυπο εκπαιδευτικού και ανθρώπου.
Η οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού, ενώ το κορίτσι αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ήδη, έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, στους αστυνομικούς και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Η ΑΠΕΧΘΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΛΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΦΑΙΝΌΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

Για τις υποθέσεις των δύο καθηγητών σε Ερέτρια και Ηλιούπολη, οι οποίοι αποπλάνησαν 14χρονες μαθήτριές τους και την ανησυχία που έχει προκληθεί από τις νέες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για παιδική πορνογραφία μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο καθηγητής ψυχιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής και ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Αναφερόμενος στις υποθέσεις των καθηγητών, ο κ. Ασκητής υποστήριξε πως δεν πρόκειται για νέα περιστατικά, «πάντα υπήρχαν θέματα μεταξύ καθηγητών και μαθητριών», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αυτό που είναι μεμπτό και ανήθικο είναι η στάση των καθηγητών που εμπλέκονται σε σεξουαλικές σχέσεις με τις τρυφερές αυτές ηλικίες καθότι οι έφηβοι είναι άτομα σεξουαλικά άπειρα και συναισθηματικά ανώριμα και δεν καταλαβαίνουν τους κινδύνους και την πρόκληση.
Παρά το γεγονός, ότι ως φαινόμενο των καιρών, η σεξουαλική συμπεριφορά και οι κοινωνίες είναι πλέον πιο ανοιχτές, ο καθηγητής δεν πρέπει να παρασύρεται από την προκλητικότητα που η εφηβεία έχει από τη φύση της, αλλά πρέπει να κρατά την ωριμότητά του και την ευθύνη της θέσης του.

Από την πλευρά του ο κ. Τσούκαλης, υποστήριξε πως αυτά τα περιστατικά είναι πολύ περισσότερα από αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και πως «τα παιδιά στην τρυφερή αυτή ηλικία επηρεάζονται πολύ και δένονται αρρωστημένα». Παράλληλα, μια τέτοια υπόθεση θεωρείται «ταμπού» στην ελληνική κοινωνία, ως εκ τούτου δεν καταγγέλλεται λόγω φόβου στοχοποίησης ή στιγματισμού.
Η ανάρρωση έπειτα από μια τέτοια εμπειρία είναι πολύ δύσκολη για τα παιδιά, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη, καθώς δημιουργεί τραύμα που δύσκολα θεραπεύεται. Δημιουργεί προβλήματα στη σεξουαλική ωρίμανση, έλλειψη εμπιστοσύνης, καθώς επίσης και μια ιδιάζουσα αντίληψη για τις ερωτικές σχέσεις.

Αναφορικά με αυτούς που πράττουν την παιδοφιλία ή την παιδεραστία, έχουν παράδοξο σεξουαλικό προσανατολισμό προς την ηλικία, ο οποίος δεν αλλάζει εύκολα και τον οποίο η κοινωνία δεν αποδέχεται. Το προφίλ τέτοιων ανθρώπων χαρακτηρίζεται από ανώριμη προσωπικότητα, παθητική επιθετικότητα, αίσθημα κατωτερότητας και χαμηλή αυτοεκτίμηση, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη.
«Η κατηγορία των σεξουαλικών διαστροφών ή παρεκκλίσεων έχουν ως βάση τη διαταραχή της ανώριμης σύνδεσης της σεξουαλικής επαφής, υπάρχει εξάρτηση και φόβος της ενήλικης σεξουαλικότητας», υποστήριξε ο κ. Ασκητής. «Δύσκολα επέρχεται ισορροπία γιατί γκρεμίζεται η γονεϊκή σχέση, η στήριξη της αυτοπεποίθησης και η σωματική αναγνώριση», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσούκαλης υποστήριξε πως σε τέτοια περιστατικά εμπλέκονται άτομα από το σχολικό περιβάλλον γιατί εκεί δημιουργείται μια ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης. Συμπληρώνοντάς τον, ο κ. Παπαδημητριάδης σημείωσε πως πολλά είναι και τα περιστατικά, τα οποία συνήθως μένουν σιωπηλά, που γίνονται μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline